Győrfi Alen sikeresen tesztelt

alen_2

Győri Alen

Minden kezdet nehéz. Jól tudja ezt a H-Moto Team fiatal magyar motorosa, Győrfi Alen is, aki új BMW-je nyergében az idei szezon első két futamán, a FIM Superstock 1000 Kupa aragóni és asseni viadalán csak kereste a megfelelő beállításokat, és komoly futómű-problémái miatt nem tudott pontot szerezni. Ez a múlt, és Monza a jövő. Remélhetőleg a sokkal szebb jövő…

Tavaly a monzai pálya alaposan a szívébe fogadta a magyar autó- és motorversenyzőket, akik néhány igazán emlékezetes versenyt futottak akkor az olaszok motorsport-szentélyében. Michelisz Norbert körökön át vezette a WTCC második futamát, Kiss Pál Tamás 6. lett a GP3 időmérő edzésén, Tóth Imre a 4. helyen végzett a Supersport vb futamán, Győrfi Alen pedig a FIM Superstock 1000 Kupa versenyén remekelt Monzában, hiszen ottani 6. helyezése jelentette az év legjobb eredményét számára.

A korábbi 125-ös Európa-bajnok versenyző most is valami hasonló bravúrra készül; úgy érzi, a jól sikerült teszt után most csapatával együtt képes lesz túllépni a kezdeti nehézségeken, és elkezdeni a pontgyűjtő hadjáratot az idei évben.

Győrfi Alen: „Az asseni versenyhétvége utáni héten voltunk tesztelni édesapámmal. Nagyon nagy szükségét éreztük ennek a tesztnek, mivel az első két versenyhétvégén komolyan szenvedtünk az új BMW-nk futóművének beállításával, ami sajnos rányomta a bélyegét az akkori szereplésünkre. Ez a teszt viszont most úgy érzem, nagyon jól sikerült, végre megjött az érzés a motoron, és egyértelműen jó irányba tudtunk elindulni a beállításokkal. Remélem, ennek a soron következő, monzai futamon is hasznát veszem majd. Monzát egyébként nagyon kedvelem, tavaly itt sikerült elérnem a legjobb helyezésemet, amikor 6. lettem a félig vizes, nedves pályán rendezett futamon. Akkor a körülmények is kicsit a kezünkre játszottak, ezért ezt az eredményt nehéz lenne most megismételni, viszont úgy gondolom, a pontszerzés, vagy ideális esetben a top10 mindenképp elérhető lehet. Aragónban és Assenben nagyon alapvető beállítási problémáink voltak a futóművel, és így is mindkétszer csak egy hajszállal maradtunk le a pontszerzésről. Ezért meggyőződésem, hogy ha Monzában ezek a problémák végre elkerülnek minket, akkor oda tudunk kerülni a pontszerző helyek valamelyikére, remélhetőleg minél előrébb. Ezen leszünk minden erőnkkel.”

Győrfi Alen mellett további öt honfitársunkért szoríthatunk majd a Superbike világbajnokság monzai hétvégéjén. A Supersport vb mezőnyében a H-Moto Team versenyzője, Németh Balázs és a korábbi 125-ös világbajnok Talmácsi Gábor mellett a tervek szerint Tóth Imre is újra ott lesz a mezőnyben, ő kulcscsonttörése után most fog visszatérni azon a pályán, ahol tavaly bravúros 4. helyét szerezte. Rajtuk kívül a European Junior Cupban két ifjú tehetségért, Bódis Richárdért és Sebestyén Péterért szoríthatunk majd. Hajrá magyarok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*