Győrfi Alen és Németh Balázs egymást váltották a motoron

Jó dolga volt szerdán a H-Moto Team Yamaha R6-osának, amely igazi versenymotorként nyilván arra vágyik, hogy időről időre jól meghajtsák, és versenytempóban szeljék vele a köröket egy olyan technikás pályán, mint a Hungaroring. Nos, az R6 szerdán megkapta, amire vágyott: Győrfi Alen és Németh Balázs felváltva pattantak a nyergébe a H-Moto Team tesztjének keretében.

Ez a teszt Alen számára különösen nagy jelentőséggel bírt, hiszen korábbi Európa-bajnokunk szerencsétlen imolai bukása óta, vagyis bő két hónap után most először ült újra motorra. Az érzés még nem a régi, és a kézfejében elszenvedett porctörés sajnos még nem múlt el nyom nélkül, de ezek a hungaroringi körök még aranyat érhetnek a magny-cours-i FIM Superstock 1000 Kupára való felkészülés jegyében, hiszen a cél egyértelműen az, hogy ott Alen már újra régi fényében tündökölve képviselje a H-Moto Teamet és a magyar színeket.

A magny-cours-i versenyre készül a H-Moto Team másik pilótája, a korábbi többszörös magyar bajnok Németh Balázs is, aki idén ugyebár a Supersport vb futamain indul, a cseh Complus SMS Racing által felkészített Hondán. Legutóbb, amikor a Hungaroringen vizitált a H-Moto Team, Balázs épp kulcscsonttöréséből lábadozott, és akkor csak a partvonalon kívülről, a bokszutcából nézhette végig, amint csapattársai, Győrfi Alen és Rizmayer Gábor könyörtelenül behúzzák a futamgyőzelmeket a magyar bajnoki mezőnyben.

Az év eleji kulcscsonttörés viszont szerencsére már rég a múlté, és azóta a magyar motoros már több nagy csatán is túl van a Supersport vb mezőnyében. Az utóbbi futamokon viszont egy-egy bosszantó technikai hiba folytán kevés élmény jutott neki, most ezeket pótolhatta némiképp, hiszen egy órát tölthetett el az R6-os nyergében, mindenféle technikai problémától mentesen.

Győrfi Alen:- „Próbálgattam a kezemet. Teljesen még nem jött rendbe, még mindig gyenge picit, de ez normális, mert két hónapot hagytam ki, és ez hosszú idő. Folyamatosan erősítek, és a cél az, hogy a FIM Superstock 1000 Kupa jövő hétvégi, magny-cours-i futamára teljesen rendbe jöjjek, és lehetőleg száz százalékos állapotba kerüljek. Most ezen a teszten még nagyon furcsa volt minden, hiszen két hónapig motor közelében sem voltam, és vissza kell szokni. A kezem picit még fájt is, de a nap végére kezdtem hozzászokni, és úgy érzem, elérte a célját a teszt: visszarázódtam picit a versenyzésbe, és tudom, hogy tovább kell dolgoznom, hogy visszanyerjem bukás előtti formámat. Jó érzés volt újra találkozni csapattársammal, (Németh) Balázzsal és együtt edzeni vele, illetve készülni a soron következő feladatokra.”

Németh Balázs:-„Eredményes tesztet zártunk a Hungaroringen, jó volt motorra ülni így a két Supersport világbajnoki futamunk közötti holtidőben. Felváltva mentünk Alennel , és mindketten három 20 perces etapot teljesítettünk a csapat Yamaha R6-osával, amivel tavaly még harmadik csapattársunk, (Nagy) Győző versenyzett. Alen most tért vissza a sérüléséből, neki ezért volt nagyon fontos ez a teszt, de természetesen én is nagyon örültem az edzési lehetőségnek, hiszen sosem lehet elég kilométert eltölteni versenymotoron. Készülök tovább a magny-cours-i versenyre, hogy rajtam biztosan ne múljon a siker a francia pályán.”  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*