Győrfi Alen és Kis Viktória újra a hazai bajnokságban támad

Kis_Viktoria_Gyorfi_Alen_skring_elo Az előttünk álló hétvégén több fronton is érdekelt lesz a H-Moto Team legénysége. A csapat egyik fele a spanyolországi Aragónban száll harcba a pontszerző helyekért a FIM Superstock 1000 Kupában, míg a többiek a Slovakiaringre utaznak, ahol az OB nyitófordulóján igyekeznek az élmezőnyben végezni.

Robert Muresan és Riccardo Cecchini, továbbá a Pedercini Racing Team színeiben induló, ám a H-Moto támogatását is élvező Németh Balázs számára tehát Aragónban veszi kezdetét a 2014-es versenyévad, mindhárman a Superbike világbajnokság egyik fő betétsorozatának számító FIM Superstock 1000 Kupában versenyeznek idén. A hétvégén ott van velük a csapatfőnök Kelemen Krisztián mellett a csapat kiszolgáló-személyzetének és szerelőinek nagy része is, beleértve a versenyzőként is funkcionáló Nagy Győzőt, aki így az OB első futamát kihagyja.

Ezzel együtt az OB-n is egy komolyabb létszámú delegációval képviseli magát a csapat, hiszen a régi tagok, Győrfi Alen, Kis Viktória és Sárkány Dezső mellett a csapat új szerzeményei, a 18 éves Csányi Gergő és a 12 éves Kovács Bálint is a Slovakiaringen versenyeznek ezen a hétvégén.

A korábbi 125-ös Európa-bajnok Győrfi Alen számára ez a verseny lesz a nagy visszatérés, hiszen ő az elmúlt három idényt a FIM Superstock 1000 Kupában versenyezte végig, így hosszú idő után tér vissza a hazai porondra, és idén az Alpok-Adria és a magyar bajnokságban fut teljes szezont egy Yamaha R6-ossal, a Superstock 600-as kategóriában.

Kis_Viktoria_skring_eloHasonló kódjelű motorral és ugyanebben a kategóriában fog rajthoz állni Kis Viktória, a 2012-es év legeredményesebb magyar női motorversenyzője is, aki tavaly az egész évet kihagyta anyagi okokból.  Az idei év viszont nagyon jól indult számára, hiszen a Katari Motorsport Szövetség támogatásával rajthoz állhat a Losail Ázsia Bajnokság utolsó három fordulóján, amelyből az első két forduló már le is zajlott, és a második versenyhétvégén, amelyet a MotoGP betétfutamaként rendeztek, megnyerte kategóriájában az első futamot. A kinti versenyeket is 600-as motorral teljesítette, de nem azzal az R6-ossal, amivel az OB-n fog indulni, így ezzel a motorral még nem volt alkalma menni idén. Majd most a versenyen!

Sárkány Dezső idén a Superbike kategóriában igyekszik megvédeni bajnoki címét, míg Csányi Gergő, az Alpok-Adria bajnokság 125-ös géposztályában megszerzett tavalyi 2. helye után idén – Alenhez és Wiccához hasonlóan – már a 600-as géposztályban áll rajthoz, egy Triumph 675-össel. Új kategóriában debütál a mindössze 12 éves Kovács Bálint, a 125-ös utánpótlás bajnokság előző évi bajnoka is, aki idén immár a felnőttek között indul, az Alpok-Adria és a magyar bajnokság 125SP kategóriájában, egy Aprilia RS125-tel.

Győrfi Alen
„Sokat edzettem a télen, úgyhogy fizikálisan és mentálisan is tökéletes formában érzem magam. Decemberben és februárban két komolyabb tesztre is lehetőségem volt, és összességében annyi időt töltöttem télen motoron, mint még soha. Egyedül azt sajnálom picit, hogy az utóbbi egy hónapban már nem volt lehetőségem pályán edzeni, de a korábbi tesztlehetőségeknek is nagyon örültem, és úgy érzem, felkészülten várom a szezont. A Superstock 600 mezőnye nagyon erős lesz az OB-n, több kiváló ellenfelem van, úgyhogy biztosan lesznek kemény csaták, de én ennek csak örülök. Egy 2008-as évjáratú Yamaha R6-ossal fogok idén versenyezni, amivel az első, slovakiaringi versenyen a dobogót veszem célba.”

Kis Viktória
„Az utolsó slovakiaringi versenyemről nagyon jó emlékem van, akkor sikerült megszerezni az első magyar női pontot nemzetközi Superbike kategóriában, még az ezres motorommal, 2012-ben. Várom a versenyt, kíváncsi vagyok, hogy működik ez a 600-as motor, amivel indulok, mivel még nem volt alkalmam kipróbálni, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz vele.”

Csányi Gergő
„Szerencsére a tél sem múlt el edzések nélkül, hiszen heti három alkalommal voltam konditeremben, kétszer futottam, és amikor időm engedte, úsztam is egy kicsit. A felkészülési időszak során nyújtott segítségért nagyon hálás vagyok személyi edzőmnek, Ózi Attilának és Colosseum Fitness stábjának. Pályán is volt alkalmam edzeni: március elején két alkalommal is motorozhattam, és a tesztek alatt körülbelül 400 kilométert tudtam megtenni. Idén a H-Moto Team színeiben, egy 675 köbcentiméteres Triumph Daytonával versenyzem majd, az Alpok Adria és az OB futamain, és nagyon remélem, hogy az első versenyen, a Slovakiaringen minden stimmelni fog és sikerül a legtöbbet kihozni magamból.”

Kovács Bálint
„Nagyon várom már az év első versenyét és az egész szezont! Múlt hétvégén kaptuk meg az új motort, úgyhogy még nem volt alkalmam kipróbálni. De pénteken elindulunk a Fun Cup-on, úgyhogy számunkra az lesz a teszt. Szombaton már verseny, alig várom, hiányzott már nagyon! Egy 2006-os gyártmányú Aprilia RS125-tel fogok versenyezni idén, amihez Aszalós Péter készítette a blokkot. A 125SP kategóriában indulok, és szeretnék minél jobban szerepelni.”