Györe koronája

Négy esztendővel ezelőtt már járt Világjátékokon Györe Attila. Akkor sárkányhajóban szerepelt és nyert két ezüstöt, egy bronzérmet, és elvesztett egy aranyat, amelyet utólag vettek el a magyar egységtől. Most maratonistaként állt rajthoz és nyert a cali Világjátékokon, hiszen a nem olimpiai sportágak számára rendezett legnagyobb esemény programjára felkerült a maratoni is.

gyoreJöttek, láttak és gyakorlatilag mindent nyertek. A magyar maratonisták – ahogyan a világbajnokságokon is megszokhattuk – taroltak a cali Világjátékokon. Györe Attila és Kövér Márton például majd három perces előnnyel nyerte meg a kenupárosok viadalát, a 39 esztendős Györe ezzel feltette pályafutására a koronát.

„Nagyon büszke vagyok erre a sikerre, kiválóan fel voltunk készülve Marcival, életem egyik legjobb versenye volt ez – mondta Györe Attila. – Sok világbajnoki győzelmet megéltem már, örülük, hogy ez a győzelem is összejött.”

Bár Caliban Györe nem tudott ott lenni a nyitóünnepségen, óriási élmény volt számára a Világjátékokon szerepelni, ami gyakorlatilag egy kis olimpia.

„Igaz, Caliból semmit sem láttunk, hiszen száz kilométerre voltunk a központtól, de a bázisunkat háromezer méter magas hegyek vették körbe, ami fantasztikus látvány volt – idézte fel a kolumbiai napokat a versenyző, aki már az őszi koppenhágai világbajnokságra hangol.

„Mivel minden szabadságomat kivettem Cali idejére, így munka mellett készülök a világbajnokságra, bár ez nem újdonság Marci számára – magyarázta a kenus. – 1997-ben már indultam Koppenhágában Világkupán, vagyis nagyjából ismerem a helyszínt. Kíváncsian várom, hogy az idén mire leszünk képesek a világbajnokságon.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*