Gyerek sziget – harmadik hétvége

A Generali Gyerek Sziget harmadik hétvégéjére – június 21-22-én – a meteorológusok kellemes nyári időjárást ígérnek, így minden feltétel adott lesz a pazar időtöltéshez. Ezúttal fellép Gryllus Vilmos, az Eszterlánc Mesezenekar, Kovácsovics Fruzsina és itt lesz a Kaláka együttes is az új, Ragyog a mindenség című albumával. Persze lesz még kézműveskedés, sportolási lehetőség, rádióamatőrködés, szombaton véradás és mindkét napon ingyenes egészségügyi szűrés.

 

 

Szombaton újra kinyit az ingyenes „gyerekparadicsom” a Hajógyári-szigeten, ahol a szervezők most is a programok legjavát hozzák el kicsiknek és nagyoknak. Szombaton lesz Tengerecki Óriástársas, ahol a játékosok egy palástot felvéve Meseországba „jutnak”, és mesehősökkel találkozva kell megküzdeniük különféle fortélyokkal, találós kérdésekkel.

Az Artista Tanodában a Rippel fivérekkel próbálhatják ki magukat az aktívabbak, de belekóstolhatnak majd a cirkusz világába is

Komolyabb dolgokkal is lehet majd foglalkozni a Gyerek Szigeten: az Alapvető Jogok Országgyűlési sátrában jogtündér és ombudsmanó fakanálbábu készítéssel, szórakoztató játékokkal, tudáspróbákkal kerülhetnek beljebb majd a jogok világába a lurkók, tudhatnak majd meg többet az alapjogokról, a gyermekek jogairól, a kisebbségi vagy környezeti jogi kérdésekről, láthatják majd, mennyire hétköznapi, hasznos és fontos tudások ezek. Vasárnap a Máltai Szeretetszolgálat sátránál pedig a szülőknek mutatják meg, hogy mit kell tenni a mentő kiérkezéséig a leggyakrabban előforduló gyereksérülések ellátása érdekében, a gyerekek pedig megismerkedhetnek mentőautóval, ugrálhatnak a légvárban vagy részt vehetnek a kreatív foglalkozásokon. A Unicef helyszínén pedig igazán hasznos ismereteket szerezhetnek az érdeklődők a szervezet működéséről, a segélyszállítmányokról, globális problémákról, a segítségnyújtás, felelős gondolkodás szükségességéről.

A Csodák Palotájában ezen a hétvégén is lehet szórakoztató kísérleteket végezni, a Multipont Kézműves palotában zöldségekből szobrokat készíteni. Nem hiányzik majd a programok közül az állatsimogatás, a Láthatatlan Kiállítás, logikai feladatok sátra, és még ezernyi közkedvelt tevékenység. A részletes programért a www.gyereksziget.hu-ra érdemes ellátogatni.