Gyenes – Schmidt rallypáros a 22. Miskolc Rally-n

SOLID Racing Team – 22. Miskolc Rallye 2016. 04. 29-30.

Gyenes András – Schmidt Ádám, Lada 2101

 

A tavalyival ellentétben az idei szezonra több versenyen tervezi az indulást a Gyenes András-Schmidt Ádám páros. Hű társuk nem változik, marad a jó öreg kereklámpás. Ádámot kérdeztük a Miskolci megmérettetés előtt az idei tervekről.

 

 IMG_0948

Tavalyi évben, a Barum Rallyn ültetek utoljára autóban. Pozitívan zártátok a tavalyi évet?

 

A tavalyi évben a Barum után még egy Pécsi versenyen is részt vettünk, ami megközelítőleg akkora élményt nyújtott, mint a Barum Rally. Bár tavaly csak ezen a két versenyen indultunk, de mindkettőt nagyon élveztük, úgyhogy azt mondhatjuk összességében pozitívan zártuk a tavalyi évet.

 

 

Hogy halad a felkészülésetek?

 

A kocsi  télen nagy revízión esett át, így teljes mértékben készen áll az idei szezonra. Az elsődleges cél most az volt, hogy minden felszerelés megfeleljen a friss biztonsági előírásoknak (öv, ülés, ruha). Mivel az autó felkészítése elhúzódott, sajnos nem igazán volt alkalmunk tesztelni, így elsősorban szellemileg készülünk a Miskolci futamra.

 

 

A kategóriátokat nézve mire számítotok a miskolci futamon?

 

A kategóriánk igen erős, de szeretnénk egy jót autózni, élvezni a versenyt és kihozni magunkból a maximumot. Ha ez sikerül, már elégedettek leszünk.

 

 IMG_0949

Idénre mik a tervek? Hol láthatunk Titeket versenyezni?

 

Szeretnénk egy osztrák versenyen részt venni, továbbá szívesen indulnánk ismét a Barum Rallyn. Ami az itthoni versenyeket illeti, a Szilveszter Rallyn, Mecsek Rallyn és Fehérvár Rallyn tervezzük az indulást. 

 

Sajnos az anyagi források igen komolyan korlátozzák a lehetőségeinket. Nem könnyítenek a helyzetünkön az egyre magasabb nevezési díjak. és a szigorodó szabályok sem, de ha az összes tervezett verseny összejön, akkor nagyon elégedettek leszünk. Azon dolgozunk, hogy minden tervezett versenyen ott legyünk!