Gyálon járt Bajnai Gordon és Szabó Rebeka

Nem kis feladatra vállalkozott Szabó Rebeka az Együtt-PM képviselőjelöltje. Ecser,Felsőpakony,Gyál,Gyömrő,Maglód,Cegléd,Üllő,Vecsés lakosságát képviselné.

Kampánykörútjából két helyszínre kísérte el szerkesztőségünk, kedden Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölttel Vecsésre látogatott, szerdán Bajnai Gordonnal, Magyarország válságkezelő miniszterelnökével Gyálon tartott lakossági fórumot.

Gyálon 1990 óta Fideszes polgármester vezeti az egyébként 1997 július 1-től várossá nyilvánított települést. 1990-2010 között Gyimesi István, 2010-től Pápai Mihály a polgármester.

A fórumon főként helyi kérdések foglalkoztatták az egybegyűlteket, pl. a jelenleg itt közlekedő BKV járatokat a Volánbusz váltja hamarosan, amely sokak szerint visszalépést jelent, valamint sokakban felmerült a Gyál-Vecsés összekötőút megépítése. Jelenleg Gyálról-Vecsést autóval lehet megközelíteni, illetve a bátrabbak kerékpárral közlekednek, de kerékpárút nincs, jó lenne a tömegközlekedés is, hiszen az idősebbek szívesen átmennének a közeli boltokba bevásárolni stb. Szó esett még a 2011-ben több gyáli ingatlanra bevezetett vezetékjogról is, amely a Soroksári alállomás Gyömrő-TESCO elnevezésű 20 kV elektromos hálózat miatt került bevezetésre az ELMŰ Hálózati Kft javára. A közérdekű használati jogok bejegyzése az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény végrehajtására kiadott 109/1999 (XII. 29) alapján történt. Akkor az érintett lakosok körében nagy felháborodást váltott ki a tulajdonosok megkérdezése nélküli bejegyzés, a Városházán összegyűlve kértek megoldást a helyi vezetéstől, a vezetékjog továbbra is a tulajdonlapokon szerepel, változásról szerkesztőségünk nem tud.  Szabó Rebeka újra foglalkozna a vezetékjoggal.

A válság idején elvett tizenharmadik nyugdíj azóta se került helyreállításra, erről Bajnai Gordon beszélt részletesen.

Szabó Rebeka Dr. Szűcs Lajos (FIDESZ-KDNP) ellen indul. Közös a programjukban a Vecsési összekötőút megépítése, az új munkahelyteremtés, vállalkozók támogatása. Dr. Szűcs Lajos 5000 új munkahelyet ígér. Szabó Rebeka Bajnai Gordonnal együtt azt ígérte, nem lesz április 6-tól manna, de a lejtőn meg lehet torpanni, hogy aztán lassan, küzdelmesen vissza tudjunk kapaszkodni.

A két jelölt ígéreteit itt olvashatják:

Dr.   Szűcs Lajos FIDESZ,KDNP Szabó   Rebeka Együtt-PM
A   választókerületben 5000 új munkahelyet hozunk létre Megszüntetjük   az esztelen iskola-államosítást, a tankönyv és tananyag központosítást!   Tornatermet adunk a tormaórákhoz, visszaadjuk az iskolák és a tanárok   önállóságát, valódi pedagógus béremelést és esélyteremtő oktatást valósítunk   meg!

 

Megépítjük   a Vecséssel összekötő utat Nem   engedjük, hogy az oroszoknak kiszolgáltatott tízmillió devizahiteies országává   tegyenek, ehelyett megújuló energiaforrásokkal teremtünk munkahelyeket és   biztosítjuk az ország valódi energiaönállóságát!

 

Felépítjük   a Tanuszodát A   rezsihazugsággal csődbe kergetett hulladék szolgáltatók helyett mennyiségarányos   hulladék díjjal tesszük lehetővé az igazi spórolást a lakosságnak!
Felújítjuk   a Gyál felső vasútállomást A   fővárosba ingázás könnyítése mellett megoldjuk az agglomerációs települések   közösségi közlekedést is Javítjuk a most katasztrofális állapotú megyei   fenntartású utak minőségét, és biztonságos bicikliút hálózatot hozunk létre!

 

Rendbe   hozzuk a Millenniumi Parkot  
Támogatják   a magyar vállalkozásokat és a termelő beruházásokat  
Gyermekeinknek   és szüleinknek biztosítjuk a nyugalmat, az otthon biztonságát és az   egészséges környezetet  
Megvédjük   a rezsicsökkentést, a családokat,a gyermekek után járó adókedvezményt, a   közteherviselést, a nagyvállalatokra, bankokra arányosan kivetett adókat  Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*