Golden Globe- Michael Douglas lett a legjobb férfi színész

A tévéfilmek kategóriájában Michael Douglas lett a legjobb férfi színész (ez a Túl a csillogáson második elismerése), az idegen nyelvű filmek rendezői közül pedig az olasz Paolo Sorrentino vehette át A nagy szépségért odaítélt Golden Globe-ot.

    Vígjátéksorozat kategóriában a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-ot Andy Samberget adták a hollywoodi külföldi tudósítók (Brooklyn Nine-Nine).     A forgatókönyvírók közül Spike Jonze, A nő szerzője utasította maga mögé a mezőnyt.

Amy Adams a legjobb vígjáték-színésznőként a második Aranyglóbuszt szerezte meg az Amerikai botránynak.
A drámasorozatok legjobb színésznője Robin Wright lett a Kártyavárban nyújtott művészi teljesítményéért.
Jon Voight a Ray Donovanban alakított szerepéért kapta meg a legjobb drámai sorozat-mellékszereplőnek járó díjat. A legjobb férfi mellékszereplő filmdráma kategóriában Jared Leto lett (Mielőtt meghaltam).

A legjobb színésznő minisorozat és tévéfilm kategóriában Elisabeth Moss lett (Top of the Lake). A drámasorozatok legjobb színészének Bryan Cranstont hirdették ki a Totál szívásban nyújtott alakításáért. A széria maga is kiérdemelte az arany földgömböt.

Minisorozat vagy tévéfilm kategóriában Jacqueline Bisset érdemelte ki a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést (Dancing on the Edge).
A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az év legjobb mozifilmjeit és televíziós alkotásait ismeri el Golden Globe (Arany Glóbusz)-díjaival, külön értékelve a dráma és a musical vagy vígjáték műfajt.
A gála házigazdája ugyanúgy, mint tavaly, két  női humorista, Tina Fey és Amy Poehler.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*