Globális kutatás az MTV-től: szárított rénszarvas és tintahal a moziba járók kedvence

Film mellé popcorn? Nem mindenhol!

Április 13-án az egész világ az MTV Movie Awardsot nézi majd, 160 régióban, több mint 60 tévécsatornán kísérhetik figyelemmel a nézők a világ leglazább filmes gáláját, ahol ott lesz Megan Fox, Cameron Diaz, Rihanna, de még Eminem is. A fiatalok elsőszámú szórakoztató csatornája felmérést végzett, amelyben azt vizsgálta, mit ropogtatnak legszívesebben a moziba járók a vászon előtt ülve. Érdekes eredmények születtek.

Az MTV kutatása alapján a moziba járók a mai napig a klasszikus kóla-popcorn duót részesítik előnyben, még akkor is, ha a legnagyobb hollywoodi blockbusterek a 3D-s technológia miatt nem könnyítik meg az evést-ivást, a 4D-s vetítésekről már nem is beszélve. A globális szórakoztató csatorna, az MTV felmérést végzett arról,melyik országban mi a tradicionális étel a filmszínházakban, amelyet a rajongók legszívesebben csipegetnek. 22 nemzet is ellent mondott a várakozásoknak.

A legmeglepőbb válaszokat a norvégok és a spanyolok adták, előbbiek a szárított rénszarvas húsra esküsznek, a temperamentumos spanyolok pedig vörösboros, kólás koktélokat szorongatnak legszívesebben a moziban. Thaiföldön a mogyoró a nyerő, míg a malajziaiak inkább újságpapírba csomagolt borsót, vagy éppen szárított tintahalat csipegetnek. A hollandok azonban még rajtuk is túltesznek, ők a sós édesgyökérre esküsznek. A britek ennél tradicionálisabbak, ők cukorkát szopogatnak, míg az olaszok a moziban inkább tartózkodnak a ételfogyasztástól.

Az ausztrálok a britekhez hasonlóan leginkább cukorkát visznek a zsebükben a moziba, de az sem áll tőlük távol, hogy jégkrémmel állítsanak be a Bosszúállók premier előtti vetítésére, hogy aztán a jéghideg frissítőt popcornnal keverve egyenek egy jót. Ki gondolná, hogy épp Sidney környékén élnek a legnagyobb ínyencek?

A brazilok sajtos zsömlével, az irániak joghurttal, a japánok hotdoggal, a mexikóiak pedig leginkább nachosszal a kezükben filmeznek, de a szingapúriakat sem kell félteni, ők wasabival bolondítják meg a popcornt. Április 13-án az MTV Movie Awards persze marad a tradicionális Arany Popcorn-díjaknál, ám a büfékben biztos, hogy Kate Upton, Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio és Ellen Page is megtalálja majd kedvencét.