Generációk ünnepe

Itt a 2013-as szezon vége. Az ünneplés időszaka. Amikor néhány finom falat mellé leülhet az ember, felidézheti az esztendőt, mesélhet fáradságról, a kemény munkáról, és a munka eredményeként mesélhet nagy sikerekről is.

Hagyomány ez a kajak-kenusoknál. Hagyomány, hiszen versenyzőink évtizedek óta szállítják az érmeket, a csillogó aranyakat, generációról-generációra születnek csillagok, s nagy legendák.

Idén a generációk találkozóját tartotta meg a szövetség, amely a Hajógyári-szigeten lévő Szekér Csárdába invitálta meg nem csak 2013 hőseit, legjobb felnőtt-, ifjúsági- és serdülő versenyzőit, hanem az elmúlt ötven év kiválóságait is, akiknek munkáját, eredményét emléklappal köszönte meg.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok szekérhada jelent meg a színpompás ünnepségen, amelyen szó esett a dicső jelenről (69 arany-, 42 ezüst- és 51 bronzérmet lapátoltak össze az idén sportolóink) és a fényes múltról is – ennek kapcsán három születésnapost is köszöntött a szövetség: Székffy Géza 85., Hesz Mihály és Horváth Péter 70. születésnapját ünnepelte az idén, amelyről természetesen nem feledkezhettünk meg.

Ahogyan a sportág egyik, ha nem a legsikeresebb szezonjának legjobbjairól sem!

Íme a díjazottak névsora:

Gyorsasági szakág

Az Év női kajakosa: Kozák Danuta Az Év férfi kajakosa: Dombvári Bence Az Év férfi kenusa: Vasbányai Henrik Az ÉV női kenusa: Lakatos Zsanett Az Év edzője: Oláh Tamás Az Év paralimpiai férfi versenyzője: Bencze János Az Év paralimpiai női versenyzője: Váczi Anita

Maraton szakág

Az Év női kajakosa: Csay Renáta Az Év férfi kajakosa: Noé Bálint/Noé Milán Az Év kenusa: Kövér Márton

Utánpótlás

Az Év ifjúsági női kajakosa: Takács Tamara Az Év ifjúsági férfi kajakosa: Birkás Balázs Az Év ifjúsági férfi kenusa: Hajdú Jonatán Az Év utánpótlás edzője: Varga Béla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*