Gardróbos adomány- és játékgyűjtés mélyszegénységben élő családoknak

A Gardrób Alapítványnak rendkívül fontos, hogy a kultúra olyan helyekre is eljusson, ahol nehezebb sorsú, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok, gyerekek élnek. Októberben két telephelyet is meglátogattak: előadást tartottak a siklósi és a tornanádaskai közösségben is. Az idei ünnepi előadások helyett adományokkal támogatnák a mélyszegénységben élő családokat, ezért arra ösztönzik az embereket, gyűjtsenek össze minél több ruhát, játékot, ágyneműt, hogy a telet átvészeljék.

 Gardróbos adomány- és játékgyűjtés2

A kompetenciafejlesztő előadás célja az volt, hogy játékos formában, egy interaktív foglalkozás keretében hozzák közelebb a kortárs komolyzenét és a meseirodalmat a mélyszegénységben lakó gyerekek számára. Emellett a tanulók megismerkedtek többféle hangszerrel is, és kipróbálták, hogy a klasszikus zenekari muzsikáláson kívül hogyan „játszhatnak” a hangokkal. Ezek a gyerekek sose jutnak el színházba, az ilyen előadások gazdagítják a mindennapjaikat, és nyitnak nekik ablakokat egy másik világra. Ezúttal adománygyűjtésre hívják fel a figyelmet.

– Társulatunk rendszeresen visz mesedarabokat mélyszegénységben élő gyerekeknek. Elsősorban olyan helyeken lépünk fel, ahol a Symphonia Művészeti Iskola (SAMI) végzi zenei küldetését. Amikor ezekben a közösségekben játszunk, olyan plusz energiák szabadulnak fel nemcsak a gyerekekben, hanem a művészekben is, mint a szeretet, az odafigyelés és az empátia. Minden kimondott szónak, elénekelt dalnak fontos jelentése, üzenete van. A Gardrób Művészeti Csoport jelenti számukra a színházi élményt. Az idei ünnepi előadások helyett adományokkal szeretnénk segíteni őket. Nagy álmunk, hogy csatlakozzanak sokan a kezdeményezésünkhöz, és gyűjtsünk közösen a családoknak ruhákat, játékokat, háztartási textíliákat, amikre szükségük van a közelgő tél átvészeléséhez. Arra kérjük az adakozni vágyókat, nézzenek otthon körül, pakolják össze, amire már nincs szükségük, de más még hasznát veheti, és hozzák el hozzánk! Az adományok elosztásában a Symphonia Alapítvány segít nekünk – részletezte Nagy Judit, a Gardrób Művészeti Csoport vezetője.

Amiket elsősorban keresnek: gyerekruhákat – elsősorban téli, meleg ruhákat, cipőket, tiszta, jó állapotban, ha lehet zsákokban, a méret feltüntetésével, és hogy lány vagy fiúruha.

Játékokat – tiszta, használható állapotban, társasjáték, plüssök, autók, babák – bármilyen apróságnak is örülnek!

Takarókat, paplanokat és ágyneműt – szintén tiszta, jó állapotban.

Gyűjtőpontok II., IX. és XIV. kerület

Gyűjtési Időszak: 2020. november 27-december 16.

Az esemény Facebook linkje: https://fb.me/e/9M9lblLZc