GameLandHub a Szigeten

2015-től GameLandHub (GLH, (Logikai- és Digitális Játékok, TEDx- és Startup programok) néven jelentkezik, a Szigeten 11 éve jól ismert és népszerű Logikai játékok helyszíne, amely további szolgáltatásokkal bővül az idei Szigeten.

Ma már szinte minden digitális körülöttünk, így a játékok földjén (Game Land) is szinte kötelező megtenni a következő lépést. Ezen a területen olyan játékok várhatók, mint a psp, az xbox-kiosk, az e-sport, és egy applikáció alapú kalandjáték, a crewin, amely az egész Szigetet magába foglalja. A digitális játékok mellet a hagyományos játékok is megtalálhatók lesznek, de itt is számtalan újdonsággal bővül a kínálat.  Ilyen a party társasjátékok új generációja, a világ legjobb és modern társasjátékai. Képzett játékmesterek segítségével lehet játszani többek között, a Dixittel és a Banggel, a kooperatív játékok gyöngyszemeivel, a Hanabival és a Pandemic-kel. De megtalálhatóak lesznek a legújabb sikerjátékok is, mint a Concept és a Firkaland. A party társasjátékokkal versenyzési lehetőség is lesz a „Gémklubban”. Újdonság még a Sziget darts bajnokság és a Geapple is – amely reményeink szerint legalább annyi fejtörést és örömet ad a játékosoknak, mint a Rubik kocka. Mindemellett a Rubik kocka kirakásának oktatása és a versenyek idén is ott lesznek a játékok sátrában.

A GameLandHub másik helyszínén a TEDxBudapest bemutatja: „The city of ideas”

A TEDx-konferenciákon olyan arcok mutatkoznak be, akik nagyszerű ötleteikkel, formabontó gondolataikkal, innovatív termékeikkel formálják a jövőt – akiket érdemes felkarolni, akikre érdemes odafigyelni. A 2015-ös Sziget Fesztiválon többek között velük, vendégeikkel és külföldi előadótársaikkal találkozhatunk. Mindenkit vár ez a helyszín, aki kíváncsi az életünket formáló innovatív ötletekre, inspiráló gondolatokra, a híres magyar kreativitásra, vagy csak egy szórakoztató délutánt szeretne velünk tölteni a TEDxBudapest Szabadegyetemén, ahol lehetőség nyílik a nap témájához kapcsolódó workshopokon is részt venni, alkotni, tanulni vagy éppen a játékokban elmerülni.

A Game Land Hub további helyszínén, a Budapest Launchpad Egyesület Sátra. A szolgáltatás célja: egyrészről a startup és vállalkozói létet minden valóságában bemutatni a nagyközönség felé és útmutatást adni a még tanácstalanoknak. Másrészről a nemzetközi szereplőknek bemutatni a magyar startup kultúrát és a hazai lehetőségeket, elősegítve az idetelepülést. Harmadrészt pedig a magyar startup tehetségeknek lehetőséget adni, arra hogy a Sziget egyre nagyobb számú nemzetközi közönségével validáltathassák ötleteiket.

A logikai sportokban legnagyobb sikereket sakkozóink aratják világszerte, ezért idén a sakkszövetséggel együttműködésben már önálló helyszíne lesz a zónán belül a sakkozóknak, ahol nemcsak a sakktudásunkat lehet egymással összemérni, hanem például nemzetközi nagymesterekkel is lehet szimultán játszani.