G.w.M & Scarfo a szerdai FIX Magazinban!

Varga Márk művész nevén: G.w.M 1997.01.08.-án született Budapesten. 10 éves kora óta rappel azokról a dolgokról, amiket megélt, vagy tapasztalt. 2013 végén robbant be a nagy köztudatba. Curtis oldalán mutatkozott be először a rapper, azóta számos turnén, fellépésen, interjún, tv szereplésen van túl. Rengeteg magyar elismert zenésszel, előadóval dolgozott már együtt : Curtis, Mr. Missh, Dynamic, BLR. Curtis a mai napig producerként tevékenykedik körülötte. Milliókat és több százezreket mozgat meg dalaival a fellépéseken több százan, ezren jelennek meg. Legnézettebb klippje az Elcsábítottál címet viseli melynek nézettsége rohamosan nő eddig közel két milliót generált. 2014-ben karolta fel Scarfo-t, a felfedezettjét akivel mai napig járja a koncertek sorozatát. Most a szintén Scarfo-val közös Elmúlás című daluk vadonatúj videóklipjét mutatja be nekünk.

2

Kokas Dóra 1992-ben született, négyévesen kezdett csellózni édesanyja irányításával. 2006-tól a Zeneakadémia Különleges Tehetségek osztályában tanult Mező László irányítása alatt. 2007-ben a Bécsi Zenei és Képzőművészeti Egyetem előképzős hallgatója volt, majd Perényi Miklós osztályába nyert felvételt a Zeneakadémián, ahol jelenleg a mesterképzést végzi. Akadémiai tanulmányai mellett olyan világhírű művészek kurzusain vett részt, mint Starker János, Steven Isserlis, Johanthan Cohen, Susan Moses, Onczay Csaba és Rados Ferenc. A magyarországi korosztályos megmérettetéseken aratott győzelmei mellett első díjat kapott a 2005-ben Goriziában megrendezett nemzetközi csellóversenyen, 2004-en Liezen-ben második helyezést ért el, 2006-ban Dolny Kubin-ban bronzérmet szerzett, 2014-ben pedig a budapesti Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaverseny döntőjébe jutott, és két különdíjat kapott. A Kelemen Kvartett tagjaként sorra nyerte a legrangosabb nemzetközi vonósnégyes-versenyek díjait, és a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépett fel, olyan művészek társaságában is, mint Joshua Bell, José Gallardo, Nicholas Altstaedt, vagy Frankl Péter. 2014-ben Gundel Művészeti Díjat kapott. Ő érkezik hozzánk és mesél majd nekünk az eddig elért kitűnő eredményiről és a jövőbeli terveiről is.

A MACI – Magyar Civilszervezetek új kampányt indított az “Az én történetem” címmel. A kampány célja, hogy megmutassa, hogy a civilszervezetek milyen széleskörűen és kreatívan tudnak részt venni az életünkben, a problémáink megoldásában, a céljaink elérésében. A kampány során személyes történeteket mutat be a MACI, négyet mozgóképes és többet írott formában. Az első történet egy édesanyáé, aki még csak nem is egy speciális problémára keresett megoldást. A kisgyermekes anyaság árnyoldalairól kevesen beszélnek, és még kevesebben próbálják a fölmerült problémákat megoldani. Kustár Blanka háromgyermekes anya, akinek legkisebb gyermeke jóval az első kettő után érkezett a családba. A babavárás idején szembesült azzal, hogy ismét vissza kell térnie a kismama lét monotonitásába, és olykor magányos létformájába. Igaz, hogy a gyermeknevelés számtalan öröm forrása, mégis gyakran extrém terhet ró az anyákra, akik velük együtt élő nagycsalád híján sokszor semmiféle segítségre, társra nem számíthatnak ebben a feladatban. Az elszigeteltség, és az egyhangúság pedig nemcsak szorongást okozhat bennük, de nehezíti a munkába, és a közösségi életbe való visszatérést is. Itt lesz velünk Blanka a stúdióban, és itt lesz Scsaurszki Tamás is, aki a MACI egyik szervezője. Velük beszélgetünk majd erről az együttműködésről.

Tartsatok velünk 17:00-tól!