Frontálisan összeütközött két személyvonat az ausztriai Graz közelében

Frontálisan összeütközött két személyvonat szerda délelőtt az ausztriai Graz közelében, az egyik mozdonyvezető életét vesztette – közölte az ÖAMTC osztrák autóklub szóvivője.

    A tűzoltóság tájékoztatása szerint összesen tízen sérültek meg súlyosan a balesetben. A másik mozdonyvezetőt, akinek a sérülése nem túl súlyos, mentőhelikopterrel kórházba szállították. Egy másik helikopter egy hatvanéves, életveszélyes állapotban lévő női utassal sietett kórházba. Több utas beszorult a roncsok közé.
    A súlyos szerencsétlenség a Grazhoz közeli Waldstein-in-Übelbachnál történt. A vonatok 10 óra 15 perckor ütköztek egymásnak, száz méterrel a Waldstein bei Übelbach megálló után egy erdős szakaszon, amely a rendőrség közlése szerint igen nehezen megközelíthető. Az útszakaszon haladó járatokat a stájerországi helyi vasúttársaság üzemelteti.
    A vállalat igazgatójának tájékoztatása szerint a Peggau irányába haladó vonat vezetője figyelmen kívül hagyott egy tilos jelzést, továbbhajtott és összeütközött a szembe haladó vonattal.
    A mentésben helikopterek, a vöröskereszt több mentőautója, 12 tűzoltóegység és 150 tűzoltó is részt vett.

Forrás:MTI