Folytatódik az 1,8 milliárdos szennyvízberuházás Nádudvaron

A csatornahálózat kiépítésével folytatódik az 1,8 milliárd forint összértékű, uniós támogatást élvező szennyvízprogram a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel.

    A közlemény szerint a 8 ezer lelkes város önkormányzata 2008-ban kezdte meg a projekt előkészítését, a beruházás építési munkálatai a szennyvíztisztító telep bővítésével indultak el tavaly ősszel. A 241 millió forintos projektrész keretében mintegy 40 százalékkal növelték meg a telep kapacitását. Jelenleg a szennyvízátemelő aknák, szivattyú- és szerelvényaknák kiépítésén dolgoznak.
    A projekt harmadik üteme Nádudvar történetének egyik legnagyobb fejlesztése, a következő hónapokban 59 utcában dolgoznak majd a kivitelezők. A fejlesztés révén a jövő év elejére a jelenlegi 65-ről 95 százalékra nő a szennyvízcsatorna-hálózattal ellátott ingatlanok aránya a településen.
    A program eredetileg 85 százalékos európai uniós támogatási szintet élvezett, az újabb tárgyalások nyomán azonban ez az arány elérheti a 95 százalékot, így az ingatlantulajdonosokra kisebb terhet ró a beruházás.
    A közlemény szerint a szennyvízkezelés kivitelezése mellett több más beruházás is folyamatban van Nádudvaron: felújítják a Kövy Iskolát, bővítik a polgármesteri hivatalt és a Kossuth utcai óvodát, sportlétesítmény épül a Jókai utcában. A mintegy 3 milliárd forint összértékű beruházás-sorozat szintén az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Forrás:MTI