Folytatódik a Férfiak Klubja nagysikerű kezdeményezése, a Vállvetve Apával

Vigyék be az édesapák gyereküket a munkahelyükre!
Immár második alkalommal tartja meg idén (június 17-én, apák napját követően) a Férfiak Klubja nagysikerű Vállvetve Apával akcióját, amelynek lényege, hogy az édesapák intézményesen bevihetik a gyerekeiket a munkahelyükre. Ezáltal az apa és gyereke minőségi időt tölthetnek együtt, a lányok-fiúk megismerhetik, mit csinál az édesapjuk, látják őt kompetensen döntést hozni, hozzáértően elvégezni feladatokat.

apa_01

A Vállvetve Apával nap hiánypótló gazdasági jelentőséggel is bír: elengedhetetlenné vált, hogy a gyermekek konkrét munkahelyeket és dolgozó felnőtteket lássanak. A kezdeményezést „egyedinek, különlegesnek és hasznosnak” ítélték a tavalyi résztvevők, így válhatott igazán népszerűvé. A szervezet kéri a cégeket, hogy részvételi szándékukat (hogy engedélyezik a gyermekek látogatását) jelezzék a www.ferfiakklubja.hu honlapon (Vállvetve Apával). Apáknak és gyermekeiknek, munkáltatóknak és munkahelyi közösségeknek egyaránt páratlan lehetőség ez a program!
Ha Apák napja, akkor Vállvetve Apával! Június harmadik vasárnapja apák napja, amelyet a Férfiak Klubja szeretne méltó módon megünnepelni. Így találta ki a társadalmi szervezet, hogy az azt követő napon, hétfőn, amikor a szünidő is kezdődik, vigyék be csemetéiket a munkahelyeikre az édesapák, és mutassák meg, mivel is foglalkoznak egész nap. Hisz apa az, aki sokkal kevesebbet van a gyermekekkel és éppen munkahelyi elfoglaltságai miatt. Ünnep ez a gyerekeknek és az apáknak egyaránt! Végre van az évnek egy napja, amikor nem kell választani munka és család között, hanem a kettőt szinkronba lehet hozni. Most minden édesapa megmutathatja, hogy mit tud, amire otthon nem biztos, hogy mindig van mód. Kompetensnek mutatkozik, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát a gyerekeinek. Az így együtt töltött napnak nagyon sok szimbolikus és gyakorlati haszna van mind az apák és gyermekeik, mind pedig a munkáltatók számára.
Bedő Imre, a Vállvetve Apával programot elindító Férfiak Klubja alapítója elmondta, miért is olyan lényeges ez az akció: – Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepe van az apáknak a gyerekeik felnevelésében. Világos volt előttünk, hogy az apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Mindez nem volt kérdéses, viszont nagyon sokat gondolkodtunk, hogy milyen tartalommal töltsük meg ezt a napot. Legyen ez az apához való mély kötődés ünnepe, hol máshol, mint az apa „titkos életét” jelentő munkahelyen. Idén június 17-én, hétfőn jön el az a nap, amikor hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy a www.ferfiakklubja.hu oldalon csatlakozzanak a Vállvetve Apával kezdeményezéshez, és tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára, hogy egy napot együtt tölthessenek a gyerekükkel a munkahelyükön! Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nemcsak alkalmazottként, hanem emberként is tekintenek a munkatársakra. Fontos, hogy az apáknak adunk külön lehetőséget, hisz anyával többet vannak a gyerekek és a férfiakat is frusztrálja, ha mindkét nemű szülő beviheti a gyermeket, és így összehasonlíthatóvá válnak az anyákkal. Azért kötöttük apák napjához, hogy az apák külön szerezhessék meg feleségük, kolléganőik megbecsülését, és szerezzenek gyermekeik számára örök életre szóló élményt. Kell ennél nagyobb ajándék? Hívjuk az édesapákat is, hogy járják ki főnökeiknél az engedélyt, hogy gyerekeiket magukkal vihessék dolgozni. Édesapák, ha megvan bennetek erre a vágy, jelentkezzetek a weboldalon, és mi segítünk, hogy a ti cégeteknél is hivatalosan megkeressük a vállalatvezetőt vagy HR igazgatót, hogy tegye ezt lehetővé számotokra! Hadd lássák a gyerekek, hol tölti az édesapjuk idejének a jelentős részét, és hadd épüljön az együttlét során apa és gyerek között a szeretet, tisztelet és megbecsülés!
Mire is jó ez a nap?
– A gyerek megismerheti, mit csinál az apja, látja őt kompetensen viselkedni, hozzáértően elvégezni feladatokat, amire a hétköznapokban nem biztos, hogy van mód.
– Lehetőséget ad az apáknak, hogy büszkék lehessenek, mert kollégáik, beosztottjaik és főnökeik, a vállalat, az egész társadalom felnéz rájuk – éppen az apaságuk, vállalt elköteleződésük, családjuk miatt.
– A vállalat részéről ez egy családbarát intézkedés és egy népszerű társadalmi felelősség felvállalása, hozzájárulnak a jövő generáció pályaválasztásához, munkahelyi informálódásához.
– Lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy ne csak alkalmazottként, hanem emberként is tekintsenek a munkatársakra.
– A Férfiak Klubja társadalmi kezdeményezésére javasoljuk tehát, hogy az apák napját követő hétfő legyen az apa-gyerek kötődés napja! Tölthessen együtt minőségi időt apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon: az édesapa munkahelyén!
További információ: http://ferfiakklubja.hu/shop/vallvetve-apaval http://ferfiakklubja.hu/fk_magazin/a_ferfi_utja/vallvetve_apaval_20