Folytatják a sztrájkot az értékszállítási dolgozók

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg őket egyeztetés céljából – közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDOSZ sajtókapcsolatokért felelős megbízottja az MTI érdeklődésére.

    Hozzátette: addig folytatják a hétfő éjfélkor kezdődött munkabeszüntetést, amíg nem sikerül megállapodni a tulajdonosi jogköröket gyakorló Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt.-vel és a munkáltatóval, a JNT Security Kft.-vel.
Felidézte: már többször tettek engedményeket, a legutóbbi kérésük bruttó 5 százalékos sávos bérfejlesztést tartalmaz, amiben a béren kívüli juttatások összegének emelése is benne van. A munkáltató ezzel szemben 1,6 százalékos emelést ajánlott – mondta.
A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének (EUROFEDOP) posta és telekommunikációs kereskedelmi tanácsa szolidaritásáról biztosította a JNT Securitynél sztrájkoló dolgozókat, valamint reményét fejezte ki, hogy a munkavállalók gazdasági érdekeinek védelmében indított akciója eredményes lesz és békés eszközökkel eléri célját.
A MOSZ a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szolidaritási közleményét is eljuttatta az MTI-hez, amelyben Kordás László, a MaSzSz elnöke leszögezi: a szakszervezet képviselői mindent megtettek azért, hogy kölcsönösen elfogadható megállapodás születhessen a szociális partnerek között a 2015. évi bérekről, ami azonban a munkáltató elutasító magatartása miatt meghiúsult.

Forrás:MTI