Folytatja EB szereplését Szőke Ákos

Szerencsére gyorsan túltette magát a tököli Végső Összecsapásán csalódásán Szőke Ákos. A váci pilóta egy baki miatt esett ki a gymkhana futam küzdelmeiből, s így a bajnoki cím is elúszott számára. Ákos azonban most még nagyobb célt talált magának: a Gymkhana Európa Bajnoki címet. Jelenleg az első helyen áll az EB értékelésében, s a hétvégén még közelebb kerülhet céljához. Október 24-25-én ugyanis a Slovakiaringen rendezik meg a Federal Gymkhana Kings következő fordulóját, ahol Ákos is rajthoz áll a BMW E30-cal.

 

Szőke Ákos, BMW E30 Federal Gymkhana Kings Európa Bajnokság, Slovakiaring

Szőke Ákos, BMW E30
Federal Gymkhana Kings Európa Bajnokság, Slovakiaring

Szőke Ákos: A tököli OB zárót követően nem tudtam beszámolni arról, hányadik helyen végeztem a versenyen illetve a bajnoki pontállásban. Pár héttel az eset után azonban döntés született: a Végső Összecsapás összetett értékelésében 8. lettem, s így a bajnokságban az ezüsttrófea lett az enyém. Sajnáltam, hogy egy baki miatt ugrott az elsőség, de szerencsére hamar túltettem magamat a dolgon, és most már a következő, még nagyobb feladatomra koncentrálok. Október 24-25-én ugyanis a szlovákiai EB-n fogok részt venni.

A Federal Gymkhana Kings Bajnokság utolsó előtti fordulóját a Slovakiaringen rendezik meg ezen a hétvégén. Amellett, hogy egy nagyszabású rendezvény keretein belül állok rajthoz, nagy löketet ad most nekem az is, hogy a tét óriási – hiszen jelenleg pontegyenlőség van Horváth Ferenc és köztem az Európa Bajnoki pontversenyben. Magabiztosan és lelkesen várom a hétvégén, hiszen úgy érzem, tisztességgel felkészültünk erre az összecsapásra. A BMW kiváló technikai állapotban van, abroncsokat is beszereztünk mindenféle eshetőségre, és én is rá tudtam pihenni a futamra. A cél ezek után nem is lehet más, mint a győzelem, hogy bebiztosítsam a vezető helyemet az értékelésben.

Bízom benne, hogy az idő kegyes lesz hozzánk, és nem szakadó esőben, hanem napsütésben kell majd teljesítenünk a pályát. Az azonban így is biztos, hogy nagyon jó hangulatú versenyünk lesz, hiszen a komplett magyar gymkhana mezőny mellett több külföldi résztvevő is érkezik Szlovákiába. A szervezők még pályarajzot sem adtak ki, így mindenki egyenlő eséllyel, a holnapi nap folyamán kezdheti meg a tréninget, a pálya feldolgozását. Pénteken még az előkészületeket végezzük el a BMW-vel, és útra készre pakoljuk a csapat autóit, hogy szombat hajnalban már ne kelljen ezzel bajlódni, és frissen kezdhessem meg az edzést. Remélem, Fortuna is hozzá fog segíteni a mostani sikeres szerepléshez…