Folytatja a zalai árvízkárosultak támogatását az Ökumenikus Segélyszervezet

Rédicsi, murarátkai és murakeresztúri családok kaptak egyenként 100ezer forintos utalványt

Az Ökumenikus Segélyszervezet által több mint egy évtizede bevezetett támogatási módszer keretében, építőanyagra és ingóságok előre meghatározott körére (pl. bútor és háztartási gépek) beváltható utalványokat kaptak ma Zala megyei települések árvízkárosultjai. A szeptemberi áradások és belvízhelyzet miatt jelentős károkat szenvedő családok egyenként 100 ezer forint értékű támogató kártyát vehettek át, amelyet a környéken található, az Ökumenikus Segélyszervezettel szerződésben álló üzletben tudnak felhasználni november 30-ig. Azon rédicsi, murarátkai és murakeresztúri 22 család részesült most támogatásban, akik ingatlanjának lakóterét nagymértékben károsította a néhány héttel ezelőtti természeti katasztrófa.

A segélyakció célja, hogy az érintettek még a téli időszak előtt fel tudják újítani árvízkárosult otthonukat, és pótolni tudják a használhatatlanná vált ingóságaikat. A 2,2 millió forint értékű segélyakciót a Vodafone Humanitárius Alapból finanszírozza az Ökumenikus Segélyszervezet. A 2011-ben a Vodafone Magyarországgal létrehozott létre hozott Alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat is.

Mint ismeretes, az áradások után közvetlenül az Ökumenikus Segélyszervezet 80 zalai család számára adott át fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmazó (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy…stb.) egységcsomagokat Rédics, Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló településeken több mint 800ezer forint értékben.