Folyamatos változás és izgalmak – Kékpróba negyedik évad

A Kékpróba immár negyedik évadának izgalmait követhetik a Universal Channel nézői. Andy és Nick beépített küldetésről tér vissza a jól ismert 15-ös divízióhoz. Egy dolog pedig gyorsan bebizonyosodik. Úgy tűnik, minden megváltozott. De zsarunak lenni már csak ilyen, nem? Az új szituációkat el kell fogadni, az ütéseket pedig bírni kell.

A Kékpróbába negyedik évadában a változás olyan motívumként jelenik meg, mely minden karakterre hatással lesz.

 

„A változás önmagában is legalább annyira fontos a sorozatnak, mint amennyire a produkcióban megforduló főszereplőknek.” – mondja Tassie Cameron – „Úgy látom, hogy a sorozat az első évad óta sokat fejlődött, összességében keményebb lett. Ahogy egyre inkább elmélyülünk a karakterekben és abban, hogy mit is jelent igazán rendőrnek lenni, a széria önmagától is komolyabbá válik. A Kékpróba már felnőtt, ahogy a főhősök is.” – teszi hozzá a sorozat forgatókönyvírója.

 

Túl akarsz élni? Képesnek kell lenned a változásra. Ez az a mottó, amit Andy McNallynek meg kell tanulnia, miután visszatér fél éves beépített küldetéséről, melyben Nick Collins-szal együtt vett részt.  Amikor Andy visszatér és azzal szembesül, hogy Sam detektív lett, és nem csak szakmailag, de magánéletében is továbblépett, rá kell jönnie, miképp tud legegyszerűbben ő maga is megbarátkozni ezzel az új felállással. Életében először hősnőnk kívülállóként találja magát, így Andy elkezdi megbecsülni az újoncokkal kötött baráti kapcsolatait.

 

„Nagyon tetszik, ahogy Andy az új helyzetben először önmagával próbál megbirkózni, és megteszi a lépést afelé, hogy felelősséget vállaljon.” – meséli Missy Peregrym a karakteréről. „Nagyon izgalmas, hogy ezen a területen vele együtt tudok fejlődni.”

 

Andy és Sam közt ismét felpattan az a kapcsolati szikra a negyedik évadban, amit már annyira ismerünk. Azzal a változással, hogy az eddigiekhez képest bonyolultabb dinamikája lesz a viszonynak, ugyanis ebben a szezonban mindketten úgy térnek vissza a képernyőre, hogy egészen másképp látják egymáshoz fűződő kapcsolatukat.

 

„Az előző évad végén Andy saját magát és a karrierjét választotta Sam helyett, most pedig ahogy visszatér, azt látja, hogy minden megváltozott a 15-ös divízióban és a férfi továbblépett.” – meséli a színésznő. – „Viszont úgy gondolom, hogy Sam és Andy igazán komolyan törődnek egymással, ezt pedig nem lehet csak úgy gombnyomásra kikapcsolni.” – teszi hozzá.

 

Az előző évadban Dov Epstein végre készen állt arra, hogy továbblépjen és mindent a háta mögött hagyjon. A negyedik szezonban pedig ennek megfelelően Dovot egy sokkal érettebb szituációban találjuk, mint amit megszokhattunk tőle. Idén a karakter minden erejével azon lesz, hogy jó zsaruként viselkedjen. Eközben azonban egy kiszámíthatatlan kapcsolatban találja magát, ami miatt eddigi életstílusának egészét megkérdőjelezi.

 

„A negyedik etapban Dov végre kitalál abból a sötét kelepcéből, amiben a harmadik szezonban maradt. A férfi végre megpróbál alkalmazkodni a rendőrlét követelményeihez. Kezdi megérteni ezt a munkát, amelyben cinizmusnak nincs helye, az optimizmus és a középút tartása azonban elengedhetetlen, ahhoz, hogy valaki karriert csináljon” – állítja az őt játszó Greg Smith. – „Idén Dovnak új kapcsolata lesz, ami sokkal veszélyesebb lesz, mint az, amelyben tavaly volt. Nekem ezeket a változásokat és sztori vonalakat volt a legszórakoztatóbb eljátszanom. Szeretem, amikor Dovot a lelkessége hajszolja bele a mélyvízbe.”

 

Kékpróba – 4. évad keddenként dupla részekkel 21:20-kor a Universal Channel műsorán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*