Folyamatos tájékoztatás az árvízről a külföldi turistáknak

A budapestinfo.hu weboldalon angolul is közzétették, hogy a Magyarországon, illetve Budapesten tartózkodó turisták milyen elérhetőségeken tudnak folyamatosan tájékozódni az árvízhelyzettel kapcsolatban. A szállodahajók felkészültek az árvízre, el tudják látni utasaikat – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai divíziójának vezetője, Máté Gábor.

Annak érdekében, hogy a külföldi turisták budapesti tartózkodása biztonságos legyen, a BFTK-nál átnézték, milyen tájékoztatást kapnak a hazánkba látogatók. Ennek részeként meggyőződtek róla, hogy a szállodahajók el tudják látni utasaikat, Máté Gábor személyesen három szállodahajón is járt. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság jó előre egyeztetett a szállodahajó-kapitányokkal, így senkit nem ért felkészületlenül az árvíz, zavartalan a turisták kiszolgálása. A Margitszigeten kívül az összes turistaattrakció elérhető, a turisták szállítása is zökkenőmentes. Az egyéni turisták sem maradnak információ nélkül, mert a Budapesti Közlekedési Központ bkk.hu/arviz címen elérhető weboldalán folyamatos tájékoztatást ad az áradás okozta közlekedési változásokról – a magyar mellett angolul is.
Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ közleménye szerint a www.budapestinfo.hu, a facebook.com/visitbudapest és a facebook.com/latogassbudapestre oldalak folyamatos tájékoztatást adnak. A BKK kifejezetten a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információ szolgáltatás céljából hozta létre a www.bkk.hu/arviz aloldalt, amelyen többek között az is megtudható, hogy a turisták által kedvelt 2-es villamos vonal a rakparton az árvíz levonulásáig nem közlekedik. A Danubius által üzemeltetett két szálloda előreláthatóan június 17-ig nem fogad vendégeket. A Margitasziget veszélyeztetettsége miatt későbbi időpontra tolódik a Margit Szigeti Szabadtéri Színpad nyitása, ezért a júniusra meghirdetett programok elmaradnak. Aki ezekre az előadásokra váltott jegyet, június 6-tól június 21-ig becserélheti a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásaira, vagy visszaválthatja azokat. Ezzel kapcsolatban további információért a www.szabadter.hu weboldalra érdemes ellátogatni. A Kopaszi gátra tervezett I. Budai Fröccs és Barbecue fesztivál szintén új időpontban, 2013. július 19-20-21-én kerül megrendezésre.
A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft turistainformációs irodái nyitvatartási idő alatt szakképzett és nyelveket beszélő munkatársai mind telefonon, mind személyesen állnak rendelkezésére a Budapestre látogatóknak az alábbi elérhetőségeken: • Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terminal 2A: 8-23 (+36 1 296 5494, Terminál 2B: 10–20 (tel: +36 1 296 5495) • Deák Ferenc tér, 1052 Budapest, Sütő u. 2.   Nyitva: 8–20 (tel: +36 1 318 8718) • Liszt Ferenc tér, 1061 Budapest, Andrássy út 47.  Nyitva: 10–18 (tel: +36 1 486 3311 vagy 06 1 413 0551) Non-stop turistainformációs vonal: +36 1 438-8080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*