Fokozottan védett hüllőkkel kereskedett

A gyanúsított engedély nélkül tartotta vas megyei otthonában a védett állatokat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást T. Tamással szemben. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a 26 éves férfi családi házában engedély nélkül tartott védett és fokozottan védett, illetve az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős, valamint közepesen- és különösen veszélyes állatfajokat, amiket tenyésztett is, továbbá ezekkel az állatokkal kereskedett.

A nyomozók a férfi otthonában 2017. március 30-án a Vas Megyei Kormányhivatal természetvédelmi szakembereivel közösen házkutatást tartottak, amely alkalmával 21 skorpiót, 5 foltos szalamandrát, 1 keselyű- és 1 aligátor teknőst és 12 különböző fajú kígyót találtak. A hüllőket a rendőrök állatbefogó segítségével lefoglalták. T. Tamást a nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A lefoglalt állatok elkobzásával és elhelyezésével kapcsolatban a Vas Megyei Kormányhivatal munkatársai intézkedtek. A gyanúsított szabadlábon védekezik, vele szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.