Fitness világbajnok lett az ExperiDance táncművésze

Aranyérmes lett Bistei Judit, az ExperiDance Production szólótáncosa a VII. World Bodybuilding &Bistei Judit a felkészülési időszakban 2 Physique Federation (WBPF) Világbajnokságon, Bangkokban. Judit két és fél éve jár edzőterembe és eddig minden profi versenyt megnyert, amelyen elindult, köztük a WBPF Európa Bajnokságot is.

Bistei Judit, az ExperiDance alapító tagja azért kezdett edzeni, hogy az akrobatikus táncelemeket könnyebben meg tudja valósítani és a színpadi megjelenése is fejlődjön. A versenyzésbe edzője, Csörgő Adrienn világbajnok bíztatására vágott bele, és a tánctársulat is folyamatosan támogatja.

Judit több hónapos intenzív felkészülésen van túl, ami heti 5 súlyzós edzést, és szigorú, főleg csirkemellből, rizsből és zabpehelyből álló diétát jelentett. Judit emellett a táncban is 100 százalékosan teljesített, hiszen a felkészülési időszak jó része egybeesett a társulat németországi turnéjával, így az egész napos próbák és az esti előadás után, éjszakánként jutott el az edzőterembe.

A WBPF világversenyen nem csak a kifogástalan szépségű test számít, de a versenyzőknek egy kreatív koreográfiát is be kell mutatniuk. Judit – aki az ExperiDance-ben a koreográfusi munkában is segít Román Sándor művészeti vezetőnek – óegyiptomi stílusú mozdulatsort alkotott magának. Kék-ezüst jelmezét Kleopátra inspirálta és testvérével, Bistei Zsuzsanna jelmeztár-vezetővel együtt tervezték meg.

Bistei Judit a felkészülési időszakban

Bistei Judit a Revans című sikerdarab női főszereplője. Legújabb táncteljesítménye, hogy az Én, Leonardo előadásain kápráztatja el a közönséget a gravitációt meghazudtoló akrobatikus duettel, melyet Péli Róberttel adnak elő. A művész 7 éves kora óta táncol, 15 évesen bekerült a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc és színházi tánc tagozatára, 1 évet töltött a Honvéd Együttesben, 2000-ben pedig alapító tagjává vált az ExperiDance tánctársulatnak. Idén augusztusban színvonalas szakmai munkájáért Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

 BisteiJudit_gyozelem

ExperiDance – Tánc, Színház, Varázslat

Az ExperiDance Production célja a magas szintű művészi szórakoztatáson túl a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és kortárs irányzatokkal szelídíti, vagy épp a végletekig fokozza. Megtiszteltetés számunkra, hogy ezt az egyedi stílust már több fontos nemzetközi színpadon bemutathattunk, így mára hazai és külföldi közönségünk is a magyar tánckultúra utazó nagyköveteiként gondol ránk. Küldetésünk továbbra is az, hogy – gyökereinket nem feledve – minden kontinensen meghódítsuk a nézőket. Az ExperiDance Production tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból. Az ő teljesítményükön túl a koreográfus, zeneszerző, jelmez- és díszlettervező, dramaturg és technikusok professzionális összhangja a garancia a sikerre. 15 év számokban: siker 12 országban, több mint 1900 teltházas előadás, 2 millió néző, több mint 30 táncművész, 40 fős backstage, 15 egész estés show, az első produkciónk túl az 550. előadáson.