Finisszázs a Műcsarnokban

A végéhez közeledik a Műcsarnokban a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet kiállítás, melyet eddig több, mint 25 ezren láttak!

A kiállítás FINISSZÁZS programjai:

  1. augusztus 8-13. között a magyar design egyik remekét, a Bogányi-zongorát látja vendégül a Műcsarnok.

BOGÁNYI KONCERT és kerekasztal – augusztus 10., csütörtök 20.30

A kerekasztal beszélgetésen, Szegő György művészeti igazgató bevezetőjét követően, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművésszel, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjával és Üveges Péter formatervezővel Scherer József kurátor beszélget. Bogányi Gergely koncertjére 21.00 órától kerül sor, egy órás koncertjén klasszikusokat játszik saját ötletéből, az Üveges tervei alapján készült, világhírű Bogányi-zongorán.

Belépődíj: 1500.- Ft

SZAKCSI LAKATOS KONCERT – augusztus 12., szombat 20.30

A világhírű jazz szólista, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, Szakcsi Lakatos Béla szólaltatja meg a hét évig készült zongorát.

Belépődíj a koncertre: 1500.- Ft

ZÁRÓ TÁRLATVEZETÉS A TÁRLAT KÉT KURÁTORÁVAL – augusztus 13., vasárnap 15.00

Sára Ernő és Scherer József kurátorok, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai vezetik körbe a látogatókat a több mint 400 művész alkotását bemutató tárlaton. A szakma két elismert képviselője hagyományos keretek között beszél majd az alkotókról és természetesen a műtárgyakról, amelyek zöme ismerős lesz: nap, mint nap látjuk őket, és néha van időnk gyönyörködni is bennük.

Belépés: aznapi kiállítási belépőjeggyel

 

KÖRÜLÖTTÜNK – már csak augusztus 13-ig!

MEGHOSSZABBÍTOTT NYITVA TARTÁS : az utolsó héten csütörtöktől szombatig este 20 óráig várja a Műcsarnok