Fidesz: elfogadhatatlan az erőszak

szekhaz

Egy tüntető monitort dob az internetadó elleni demonstráció lezárása után a Fidesz Lendvay utcai székházára 2014. október 26-án. MTI Fotó: Beliczay László

A Fidesz döbbenettel tapasztalta, hogy a tervezett internetadó elleni vasárnap esti budapesti demonstráció “vandalizmusba torkollott”.

    A kormánypárt azt követően juttatta el erről szóló közleményét az MTI-hez, hogy az internetadó elleni tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, és megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek.
    A Fidesz kommünikéjében azt írta, hogy barátsággal és türelemmel hallgatják meg azokat, akiknek bármilyen kérdésben ellenvéleményük van.
    Mint fogalmaztak, a kormánypárt nyitott az érvekre, készen áll arra, hogy az adótörvény-javaslathoz módosító indítványt nyújtson be. Javasolják egy adófizetési felső korlát bevezetését, ami az adó mértékét 700 forintban maximalizálja, valamint azt, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizessék, ne az előfizetők, ne a magánszemélyek – erősítették meg korábbi közlésüket.
    “Az erőszak viszont teljes mértékben elfogadhatatlan. Döbbenettel tapasztaltuk, hogy az esti demonstráció vandalizmusba torkollott. Az erőszak semmire nem lehet megoldás, nem vandalizmusra, hanem békés párbeszédre van szükség” – hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

Forrás:MTI