Ficsak: történelmi jelentőségű Novák Katalin megválasztása

Történelmi jelentőségűnek tartja a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a magyar családok, nők, édesanyák, nagymamák érdekképviseletének szempontjából, hogy az Országgyűlés Novák Katalint választotta meg köztársasági elnöknek csütörtökön.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték: Novák Katalin elsőként testesítheti meg nőként a nemzet egységét.
    A Ficsak a magyar családok és a gyermeket nevelő nők érdekképviseleti szervezete, egyik legfőbb törekvése pedig, hogy támogassa a nőket az anyasággal kapcsolatos kihívásokban, valamint segítse a kiteljesedésüket a családi és munkahelyi hivatásukban – közölték.
    Azt írták: Novák Katalin háromgyermekes édesanya, aki hosszú évek kemény és kitartó munkájával, egyedülálló eredményességgel képviselte a magyar családok és nők érdekeit a kormányzatban, és ígérete szerint ezt a munkát államfőként is folytatja.
    Eddigi kormányzati munkájának köszönhetően jóval könnyebb gyermeket nevelni, mint családpolitikai reformja előtt, hiszen a gyermekvállalás anyagi terhei jelentős mértékű kompenzációt nyertek a családtámogatások szélesítésével, és a nők választási lehetőségei is nagyban bővültek: egyénre szabottan, életszakaszonként változtatva lehet a családanyai és a hivatásbeli feladatokra koncentrálni – hangsúlyozták.
    Hozzátették, ennek köszönhetően javultak a demográfiai mutatók, miközben jelentősen nőtt a női foglalkoztatottak száma, továbbá jóval nagyobb a rugalmasság a család és a munka összehangolásában, a választási lehetőségekben jelenleg, mint korábban.
    “Egyesületünk mindezek miatt is szívből gratulál Novák Katalinnak, az első magyar női államfőnek, akivel korábbi hatékony együttműködésünket e minőségében is szeretnénk folytatni. Felelősségteljes munkájához, a magyar nemzet, s benne a magyar nők, a magyar családok érdekeinek további hatékony képviseletéhez kívánunk sok erőt és jó egészséget” – olvasható a közleményben.

MTI