Félmillió rajongó látta a Bahreini Nagydíjat

Pénteken elstartolt a Virtuózok, a közmédia klasszikus zenei tehetségkutató műsorának új évada. A korábbi szériákból már jól ismert Bősze Ádám mellett idén Koltay Anna debütál a Virtuózok műsorvezetőjeként, és a zsűriben is két új arcot köszönthettek a nézők: Várdai István, csellóművész és Balázs János, zongoraművész csatlakozott a műsor csapatához. Az új évad első adását 230 ezer néző követte pénteken.

A péntek a sportműsorok napja is volt, a Formula-1 világbajnokság szabadedzéseit 13 órakor 87 ezren, este fél nyolctól 120 ezren nézték. A férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjét, amelyben  a Telekom Veszprém és Csurgói KK  találkozott egymással 105 ezer néző látta.

A szabadedzések után szombaton az időmérővel folytatódott a Formula-1 programja, 283 ezer rajongó követte az eseményeket az M4 Sport műsorán. A férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Veszprém a MOL-Pick Szeged csapatával csapott össze, a gigászok harcát 192 ezer néző követte. Az OTP Bank Ligában este az FTC a Vasas csapatával találkozott, a meccset 198 ezren szurkolták végig.

Ezer híján félmillió szurkolót ültetett a tévé elé a Formula-1 világbajnokság vasárnapi futama: a Bahreini Nagydíj 499 ezer nézőt vonzott. A Duna vasárnap tűzte műsorra a Fekete István regénye alapján készült, 2012-ben bemutatott Tüskevár című filmet, amelynek 213 ezer nézője volt.

Hétfőn a Végtelen szerelem című török filmsorozat lett a köztévé legnézettebb a műsora 331 ezer nézővel, a második helyre A púpos című francia-olasz kalandfilm került 300 ezer nézővel. Az Abigél című sorozat befejező részét 298 ezer néző látta, az esti fél nyolcas Híradót az M1-en 173 ezer néző követte.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.