Felmentették megbízatásából Győri Enikőt, a külügyi tárca államtitkárát

DSC_1436m_resize

Fotó: Juhász Melinda

Felmentették posztjáról Győri Enikőt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkárát. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

    Áder János köztársasági elnök szeptember 20-ai hatállyal mentette fel az államtitkárt.
    Győri Enikő 1968. július 17-én született Budapesten.
    1992-ben szerzett közgazdász diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán. 2000-ben ugyanott PhD-fokozatot szerzett.
    1992-1999-ig az Országgyűlés Európai Uniós Ügyek Bizottságának tanácsadója, illetve főtanácsadója, ezzel párhuzamosan 1994-1999 között az EU-Magyarország Társulási Parlamenti Bizottság magyar titkára volt. 1999-2003 között a Magyar Köztársaság római nagykövete volt, aki Máltán és San Marinóban is képviselte az országot.
    2009-2010-ben a Fidesz európai parlamenti képviselője, az EP foglalkoztatási és szociális bizottságának és gazdasági és monetáris bizottságának tagja volt.
    2010-től a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára. Idén az új kormány megalakulásakor Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós ügyekért felelős államtitkárnak kérte fel Győri Enikőt.
    Ugyancsak a keddi Magyar Közlönyben jelent meg a Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter felmentéséről és Szijjártó Péter kinevezéséről szóló köztársasági elnöki határozat.
    Múlt pénteken jelentették be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Pétert, a tárca eddigi parlamenti államtitkárát javasolja külgazdasági és külügyminiszterré kinevezni, miután Navracsics Tibor uniós biztossá jelölése miatt lemondott miniszteri megbízatásáról. Szijjártó Péter szerdán teheti le a parlamentben a miniszteri esküt.

Forrás:MTI