Felkészültek a táncra!

Faur Csaba Bozai GyulaAz év egyik legjobb mérkőzése volt, amikor a Ferobox Event két bokszolója, Bozai Gyula (11-6-2, 8 KO/TKO) és Faur Csaba (6-2-1, 2 KO/TKO) lépett ringbe tavaly egymás ellen Szentesen. A tízmenetes, szenzációs küzdelem vége döntetlen lett, de sokat nem kell várnunk a visszavágóra: a Barba Negrában ismét egymásnak feszülnek a felek egy 10 menetes mérkőzésen.

„Minden meccset nagyon várok, nem számít mi a tét, mert nekem a küzdelem az életem – árulta el nekünk Bozai.- A múltkori meccshez képest nagy előny, hogy most a jobb kezem teljesen egészséges. Múltkor azért voltak fájdalmaim, most viszont kifogástalan állapotban vagyok.”

Sokáig úgy nézett ki, hogy ismét Nagy Sándor lesz a budapesti ökölvívó ellenfele, akivel egy éve már megküzdhetett a magyar bajnoki övért. Akkor alulmaradt, a visszavágó pedig most elmarad, hiszen Sanyi apa lett és a családnak szenteli mindennapjait. „Gratulálok neki! Szívesen bokszoltam volna vele. Sanyi ütőerejével szemben Csabi inkább technikás, mozgékony bokszoló. De tényleg nem az ellenfél kiléte a fontos, hanem, hogy jó meccset vívjunk. Úgy érzem, hogy ezt Csabi személye és az enyém is garantálja.”

„Szerintem is nagyon jó meccs lesz – vette át a szót Faur. – Én oda fogom magam tenni és Gyulát is jól ismerjük: soha nem szokott lazsálni. Én is nagyon várom már a meccset. Egy jó felkészülésen vagyok túl. Kesztyűztem és futottam sokat, plusz jó erőnléti edzéseim is voltak. A célom első sorban az, hogy jól érezzem magam és bokszoljak egy jót. Persze az sem mellékes, hogy nyerek-e.  Az biztos, hogy sokkal jobban ismerjük egymást, mint legutóbb, ami biztosan számít, de nem ezen fog múlni a végkimenetel.”

„Hasonló lesz a történet, mint legutóbb – tette hozzá Bozai.- Akkor Csabi meglepett azzal, hogy sokszor megállt a köteleknél és felvállalta a harcot. Az lesz a nagy különbség az előző meccshez képest, hogy azóta megkedveltem Csabit. (mosoly) De természetesen ezt száz százalékig félre tudom tenni a ringben. Elterveztem, hogy megnyerem ezt a meccset és így is fog történni! Az ütőerőm, a fizikai adottságaim, az erőnlétem és a korom is a javamra dönthet. Hiába vagyok idősebb nála, jól terhelhető a szervezetem. Természetesen neki is megvannak a maga erényei: remek az ütemérzéke, jól mozog lábon és technikás vívó. Két különböző stílus találkozik, az fog nyerni, akinek a tánca jobban érvényesül.”

A legutóbbi mérkőzésen Faur volt hazai pályán Szentesen, ezúttal azonban Bozai számíthat nagyobb szurkolótáborra. „Mindenképpen előny lesz számára a hazai környezet, hiszen engem is hihetetlenül motivált a közönség Szentesen– utalt erre Csaba.”

Arra a kérdésre pedig, hogy miben kerekedhet Gyula fölé, sejtelmesen csak annyit válaszolt: „Majd a meccsen meglátjuk.”

 

 

Ez lesz tehát a FeroboxEvent gálájának nem kis presztízzsel bíró főmérkőzése. A másik nagyon várt ütközet szintén a cég kötelékébe tartozó Baran Attila (14-8-0, 8 KO/TKO) és Baranyi Richárd (5-0-0, 4 KO/TKO) összecsapása lesz a félnehézsúly magyar bajnoki selejtezőjén. Kötelek közé lép még az újdonsült nagypehelysúlyú magyar bajnok Kovács Zoltán (10-4-0, 3 KO/TKO), aki először teszi kockára címét Fikó Oszkár ellen (7-5-0, 5 KO/TKO), illetve az eseményen a Ferobox csapatból Nagy „Lütyő” Imre (8-4-0, 4 KO/TKO), Laki Róbert (3-0-0) és Törteli Balázs (5-0-0, 1 KO/TKO) is megmutatja magát a közönségnek.

A gálát április 18-án este rendezik a Barba Negrában, a gálát 20 órától a Sport Televízió élőben közvetíti.