Felhőtlen gyermekkor

Vidám gyermeknapi rendezvénnyel folytatódott ma a május elején meghirdetett Gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél.  A ’Felhőtlen gyermekkor’ elnevezésű országos adománygyűjtés és programsorozat részeként ezúttal a Segélyszervezet soroksári gyermekjóléti szolgálatánál 25 hátrányos helyzetű óvodás vehetett részt különleges délelőtti foglalkozáson. A bábszínház előadás meglepetésvendégeként Oláh Gergő énekes is bekapcsolódott a foglalkozásba, majd a résztvevők és önkéntesek közösen színezték ki azt az óriás rajzot, ami a szervezet gyermekjóléti szolgálatának falát díszíti majd. A mai gyermekprogram része az az ajándékozási akció is, melynek keretében a Tesco munkatársai kültéri játékokat adtak át az Ökumenikus Segélyszervezet több fővárosi és vidéki, évente több száz gyermeket segítő központjainak.

Az egy hónapon át tartó programsorozat és adománygyűjtés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban zajló munkára, melynek köszönhetően évente több száz nehéz sorsú gyermek tapasztalhatja meg a biztonságos otthon élményét, és kaphat esélyt egy boldogabb gyermekkorra. A családok átmeneti otthonai ritkán reflektorfénybe kerülő, de pótolhatatlanul fontos terepei a szegénység elleni küzdelemnek. Ezek az intézmények az elmúlt évtizedekben számtalan család számára az egyetlen esélyt nyújtották az együttmaradásra és újrakezdésre. Az Ökumenikus Segélyszervezet ezekben a folyamatosan teltházzal működő, egyenként 40 fős otthonokban nemcsak menedéket nyújt a krízisbe került családoknak, de minden segítséget megad ahhoz is, hogy minél hamarabb újra saját lábukra álljanak. Az otthonok mindennapi munkájában fontos szempont, hogy a gyermekek minél kevésbé szenvedjék meg a családot sújtó válsághelyzetet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos akciójának stratégiai partnere a Tesco-Global Áruházak Zrt., melynek összes hazai áruházában a tanév utolsó napjáig (június 13.) kapható a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtést támogató, pénztáraknál kihelyezett 250 forintos kupon. Az áruház honlapján megtekinthető számláló közel 30 millió forintnál jár jelen pillanatban, melyet az áruházlánc saját forrásból fog megduplázni, így segítve nagylelkűen az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekekért végzett munkáját.