Felemás érzések a H-Moto Teamnél

Öt versenyzővel képviselteti magát a H-Moto Team ezen a hétvégén az Alpok-Adria Bajnokság és az IMRC, valamint a Magyar Nyílt Gyorsasági-Motoros Bajnokság közös rendezésű versenyén, a Pannóniaringen, ahol a szombati nap végén nagyon vidám, félig vidám és rendkívül csalódott csapattagokat is fel lehetett fedezni a depóban.  

H-Moto_Kis_Viktoria

A nagyon vidámak közé tartozott mindenképp a H-Moto Team legifjabb reménysége, a 12 éves Kovács Bálint, aki az Alpok-Adria és az IMRC összevont mezőnyében a 3. rajtkockát szerezte meg magának az 125SP kategória vasárnapi két futamára. Bálint jelenleg az IMRC és a magyar bajnokság összesített pontversenyében a 2., míg az Alpok-Adria összetettjében az 1. helyen áll, és a holnapi futamokon is megpróbál majd a 3. helyről is még előrébb törni.

A csapat többi versenyzője már túl van első hétvégi futamán. Németh Balázs a Superstock 1000-es kategóriában volt érdekelt egy bérmotorral, ám a múlt idő sajnos indokolt: egy műszaki hiba miatt Balázs lényegében egyetlen normális kört sem tudott megtenni a Kawasakival, ami azért is bosszantó, mert éppen a kilométerek és az 1000-es tapasztatok szaporítása, illetve a tesztelés lett volna számára a pannóniaringi verseny fő célja. Ő ma este csomagolt, holnap már nem tud rajthoz állni.

Hangulat tekintetében ők ketten jelentették szombat este a két végletet, a többiek, a Superstock 600 három H-Motós indulója vegyes, de többnyire azért inkább pozitív érzésekkel zárták a napot. A korábbi 125-ös Európa-bajnok Győrfi Alen végzett közülük a legelőkelőbb pozícióban, mégis ő volt a legcsalódottabb. Alen ugyan az IMRC-ben a dobogót érő harmadik pozícióban végzett, ám előzetesen a győzelem volt a célja, attól pedig új motorja futómű-problémái miatt a szombati futamon távol volt. Vasárnap javítana.

Csányi Gergő az IMRC-ben az 5., míg Kis Viktória a 6. helyet érte el, ők mindketten elégedettek voltak teljesítményükkel, főleg Wicca, aki a szombati futamon a rajtpozíciójához képest 12 helyet tudott javítani.

Kovács Bálint (125SP, 3. rajthely)
„Pénteken 2:19 körüli időkkel kezdtem, és az első kvalifikáció után még a 4. helyen álltam. Ma sikerült javítanom, és egy 2:17-es idővel kategóriámban a 3. rajthelyet szereztem meg. Eddig végig jó idő volt a hétvégén, 30 Celsius fok körül van a hőmérséklet. Reméljük, ez holnap is így marad, és nem fog esni. Vasárnap 8-kor lesz a warm up, majd 11:35-től az első, 15:45-től pedig a második futam. A pálya tetszik, a motor jó, egyedül az áttételezéssel sakkoztunk sokat, de most már az is jó lesz. Előlem az Alpok-Adria címvédője indul, előle pedig az a versenyzőtársam, akit Olaszországban sikerült legyőznöm. Ha egy jó rajtot tudod venni, akkor most is bármi lehet még. Úgy érzem, lesz még esélyem javítani.”

Németh Balázs (Superstock 1000, kiesett)
„Sajnos egy elektronikus hiba a pénteki második szabadedzéstől kezdve végigkísért, így onnantól egyetlen értelmes kört sem tudtam megtenni a motorral. A versenyen megpróbáltunk elindulni, hátha történik valami csoda, de fél kör után kiálltunk, mert nem változott semmi. Nem így terveztük ezt a hétvégén, nagyon csalódott vagyok, most valószínűleg összepakolunk és hazamegyünk. A misanói versenyig mindenképp szeretném még bepótolni a most kiesett tesztlehetőséget, és ha más nem, akkor egy pályanap keretében motorozni egyet.”

Győrfi Alen (Superstock 600, IMRC: 3. hely, Alpok-Adria: 9. hely)
„Új motorral jöttünk erre a versenyre, és eddig eléggé meg kellett küzdenünk minden beállítással. Lassabban mentünk egy másodperccel a versenyen, mint előtte az időmérőn; valami nagyon nem klappol a futóművel. Holnap megpróbálkozunk néhány új beállítással, hátha rátalálunk egy jó érzésre a motoron, ami egyelőre hiányzik. Minden kezdet nehéz, de dolgozunk tovább.”

Kis Viktória (Superstock 600, IMRC: 6. hely)
„Összességében azt mondanám, küzdős napunk volt. Sokat dolgoztunk a motoron, végül meg lett az eredménye, igaz, még nem 100%. Tegnap komoly problémáink voltak az elektronikával és a futóművel, de Bájó segítségével ma nagyot ugrottunk előre. Folyamatos javulás volt a mai nap. A rajtpozíciómhoz képest 12 helyet sikerült javítanom, kategóriámban a 6. helyet sikerült elérnem. Folytatjuk a munkát, hogy a holnapi versenyen még jobban tudjunk teljesíteni.”