Féláron csatlakozhat több mint ezer kaposvári ingatlantulajdonos a szenyvízcsatorna-hálózatra

Féláron csatlakozhat több mint ezer kaposvári ingatlantulajdonos a szennyvízcsatorna-hálózatra az önkormányzat által meghirdetett akció keretében – jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán sajtótájékoztatón.

    A 170 ezer forint közműfejlesztési hozzájárulás felét azért vállalja át az önkormányzat, hogy a rákötéssel a lakosság minél kevéssé terhelje a környezetet – hangsúlyozta a városvezető.
    Közölte: Kaposvár 2008-ban már 100 százalékban csatornázott lett, mára az ingatlantulajdonosok 96 százaléka csatlakozott a hálózatra. A mostani, október 17-ig tartó akció annak négy százaléknak, azaz annak az 1100 ingatlantulajdonosnak szól, akik még nem csatlakoztak rá a hálózatra.
     A polgármester a kedvezmény mellett pozitívumként említette, hogy az országban a nagyvárosok között Kaposváron a legkevesebb – köbméterenként 168 forint – a csatornadíj.
    Ift Miklós, a Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a rákötésre azzal is ösztönzik az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy az akcióhoz csatlakozókat megajándékozzák egy vevőkártyával, amellyel több kaposvári üzletben kedvezménnyel vásárolhatják meg a csatornabekötési munkákhoz szükséges eszközöket.
    Akik nem élnek a lehetőséggel, azoknak talajterhelési díjat, vagyis a szennyvízdíj tízszeresét kell megfizetniük.

Forrás:MTI