Fejlesztők reflektorfényben a bécsi WAD informatikai konferencián

Mintegy kétezer IT menedzsert és alkalmazásfejlesztőt várnak Bécsbe, 2017. május 11-12. között a WeAreDevelopers (WAD) konferenciára. Szó lesz robotikáról, virtuális valóságról, mesterséges intelligenciáról, internet of thingsről, na és az alkalmazásfejlesztésről is.

 wad_foto_katharinaschiffl_wad

A marketingesek helyett a fejlesztőket szeretné reflektorfénybe állítani a bécsi WeAreDevelopers konferencia, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg 2017. május 11-12. között. A két éve még mindössze kétszáz résztvevővel megtartott szakmai találkozó idén nagyot álmodott, és mintegy kétezer kelet- és közép-európai IT menedzsert és alkalmazásfejlesztőt szeretne a bécsi Marx Halléba csábítani.

“A hiánypótló WeAreDevelopers Conference olyan platformot kínál a fejlesztőknek, amellyel szeretnénk inspirálni, támogatni és reflekorfénybe állítani a szakma kelet- és közép-európai képviselőit” – mondták el a konferenciáról a rendezvény ötletgazdái, Sead Ahmetovic és Benjamin Ruschin. “Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nemcsak a szervezésben, de a gondolkodásmódban is messze túllépünk Ausztria határain. Először lesz kétnapos a rendezvény, és a hétezer négyzetméteres kiállítási területtel Európa legnagyobb játszóterét szeretnénk létrehozni a fejlesztőknek.”

A hagyományos előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket, workshopokat és programozó versenyeket felvonultató program középpontjában – az alkalmazásfejlesztés mellett – napjaink aktuális kérdései állnak. Vagyis a robotika, a mesterséges intelligencia, a big data, a virtuális valóság és az internet of things.

Aki Magyarországról szeretne résztvenni a WAD-on, az az “EUROCOMM-HU” promóciós kóddal minden jegykategóriában 20% kedvezménnyel regisztrálhat a konferencia honlapján: http://www.wearedevelopers.org/