Fazekas Sándor: ismét nyereséges a vadgazdálkodás

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megtekinti a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) nemzetközi kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A pavilonjában 2014. február 13-án. Az érdeklődők február 16-ig tekinthetik meg a kiállítást. MTI Fotó: Kovács Attila

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megtekinti a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) nemzetközi kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A pavilonjában 2014. február 13-án. Az érdeklődők február 16-ig tekinthetik meg a kiállítást.
MTI Fotó: Kovács Attila

Újra nyereségessé vált az elmúlt években a magyar vadgazdálkodás, az ágazat tavalyi eredménye már mintegy 1,5 milliárd forint körüli volt – mondta Fazekas Sándor a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) Nemzetközi Kiállítás hivatalos megnyitóját követően csütörtökön a Hungexpo budapesti vásárközpontjában.

    A vidékfejlesztési miniszter szerint a 6 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkező vadgazdálkodás nyereségessé válása a minisztérium által néhány éve megalkotott vadhúsrendeletnek köszönhető.     Az eredmény jó alapot adhat az ágazat fejlődéséhez a következő években, biztosíthatja a foglalkoztatás stabilitását, és segítheti a turizmus fejlesztését, valamint a természeti értékek védelmét is – tette hozzá.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*