Farkasrétről költőien

Félidejéhez érkezett a Nyugat Itthon rendezvénysorozat, melynek Szabó Zoltán Attila a művészeti vezetője. Ennek apropóján, valamint a nyár kezdetét ünnepelendő a júniusi est a Duna Karneválhoz csatlakozott a Vörösmarty téren. Az eddigi eredmények összefoglalása mellett a Szamos Gourmet Házban megalakult a Nyugat Itthon szerzőinek törzsasztala, Szamos Gabriella pedig bemutatta az erre az alkalomra készített Nyugat Itthon tortát.

A fővárosnak szenteltek ezúttal irodalmi estet június 21-én a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Házban, amelyet a Nyugat Itthon kampány nagyszabású rendezvénye foglalt keretbe. Az eddigi estekről Márton András színművész és a Nyugat Itthon háziasszonya, Nyitrai Kata adott összefoglalót, miközben az elmúlt hat hónap szereplői és szerzői elfoglalták, s ezzel fel is avatták a Nyugat törzsasztalát, amelyet a Nyugat Itthon írásaira mutató óriás QR-kód (Bolemant László alkotása) is jelölt.

A felolvasószínházban Márton András előadásában első alkalommal hangzott el közönség előtt Zalán Tibor Budapest kuplé, Fenyves Marcell Akmé és Szabó Zoltán Attila A Tabán a világ közepe című írása. Egyúttal bemutatásra került több vers-film, amelyeket Putz Attila, Szabó Zoltán Attila és a TV7 stábja készített. Ezek egyike Vörös István Farkasrét című alkotása Lukács Sándor tolmácsolásában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*