Fantasztikus fanatikusok: két nap a szurkolók közelében két és négy keréken!

A H-Moto Team versenyzői – főként a Superbike világbajnokság két betétsorozatában, a Supersport vb-n, illetve a FIM Superstock 1000 Kupában induló Németh Balázs és Győrfi Alen – az év során beutazzák csaknem az egész világot. Távol Magyarországtól üldözik a sikereket, és próbálják meg minél hatékonyabban öregbíteni a magyar motorsport hírnevét, ám hazai futamuk nincsen.

Épp ezért jelentett hatalmas kuriózumot és hihetetlen élményt számukra a május 1-jén, szerdán, Budapest utcáin megrendezésre kerülő, A nagy futam név alatt futó rendezvény, melyen közel 500.000 magyar fanatikus előtt motorozhattak a belváros szívében, percekkel Besenyei Péter légi bemutatója és a WTCC-s sztárok felvonulása után.

„Jól éreztem magam nagyon” – kezdte a Supersport világbajnokság egyik magyar sztárja, Németh Balázs, aki Talmácsi Gábor, Győrfi Alen, Sebestyén Péter és Bódis Richárd társaságában alkotta az esemény motoros mezőnyét. „Ezúton is köszönöm a meghívást (Talmácsi) Gábornak. A futam maga elég rövid volt, 2,5 kört mentünk, de már előtte déltől ott voltunk a depóban, és végig jó hangulatban telt a rendezvény. Találkozhattunk sok ismerőssel, és lehetett beszélgetni. Jó érzés volt, hogy ilyen sokan kijöttek a kedvünkért, és ennyi magyar szurkoló kíváncsi volt ránk is. A hepehupás aszfalton most nem az volt a lényeg, hogy egymással versenyezzünk, inkább a látványra és a hangra mentünk rá a srácokkal. Reméljük, élvezték a nézők, amit láttak.”

A Superstock 1000-ben vitézkedő, korábbi Európa-bajnok Győrfi Alen is nagyon élvezte, hogy ilyen sok ember előtt mutathatta meg idei új verseny-BMW-jét. „Úgy alakult, hogy szerdára és csütörtökre is kaptunk egy-egy nagyon megtisztelő meghívást, és örömmel tettünk mindkettőnek eleget” – vette át a szót Győrfi Alen, aki 1-jén még A nagy futamon parádézott a többi motorversenyzővel, majd 2-án már a P1race.hu által szervezett P1race&Bamboo Gokart Event nevű gokart gálaversenyen szerepelt külföldi WTCC-s sztárpilóták és a magyar autó- és motorsport megannyi híres versenyzőjével együtt.

„Szerdán nagyon jó érzés volt ilyen rengeteg néző előtt motorozni Budapest belvárosában. Örülök, hogy lehetőséget kaptunk erre, és természetesen máskor is megyünk, ha hívnak. Felejthetetlen érzés volt, hogy részben miattunk is jöttek ki ilyen sokan a rendezvényre, köszönjük mindenkinek!” – mondta el a kiskunhalasi versenyző, majd hozzátette: „Csütörtökön sem maradtunk jó program nélkül. A P1race által szervezett gokart gálaversenyen vettünk részt, ami végig nagyon jó hangulatban telt. Tényleg mindenki eljött a külföldi WTCC-sztárok közül is, akiket elhívtak, és nagyon jó volt ilyen kötetlen légkörben találkozni a többi magyar autó- és motorversenyzővel. Kár, hogy a végét elmosta az eső, de mi így is nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást így utólag is.”

Győrfi az említett gokartos rendezvényre sem egyedül érkezett, ezúttal a tavalyi év legeredményesebb magyar női motorversenyzője, Kis Viktória kísérte őt el H-Motós csapattársai közül.

„Nagyon jól éreztem magam, jó kis vidám hangulatú rendezvény volt, kiváló társasággal” – számolt be róla Wicca (motoros berkeken belül mindenki így ismeri Kis Vikit), aki szokásához híven maga is élen járt a vidám hangulat megteremtésében. „Szeretek gokartozni, barátokkal is szoktam elég sokat, de idén még egyszer sem voltam, úgyhogy nem igazán voltam formában. A pálya is új volt nekem, úgyhogy sikerült egy utolsó időt repesztenem a motorosok futamában! De hát most úgy se ez volt a lényeg, hanem, hogy jól érezzük magunkat, abban meg nem volt hiány. A végén volt egy kis menekülés is, mert pont a lányok futamára készülődtünk, amikor egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég. De hát ezt is vidáman fogtuk fel, nem vagyunk cukorból! Én jól éreztem magam nagyon, köszönöm a meghívást és a lehetőséget” – zárta nyilatkozatát Kis Viktória.

Ez volt tehát a H-Moto Team két fantasztikus napja a fanatikus magyar szurkolók közelében. Bár hazai futamuk a Superbike vb-n nincsen, de most 48 órán belül annyi szeretetet kaptak motorsportkedvelő honfitársaiktól, ami feltöltötte őket energiával az egész hátralevő versenyévadra.

Németh Balázs és Győrfi Alen legközelebb bő egy hét múlva pattan nyeregbe, május 11-12-én Monzában folytatódnak a világbajnokság küzdelmei.