F. HÄNDEL: MESSIÁS december 23- án a Szent István Bazilikában

Közreműködnek: Károly Edit – szoprán Gion Zsuzsanna – alt Megyesi Zoltán – tenor Najbauer Lóránt – basszus Budapesti Ifjúsági Kórus ETUNAM Kamarakórus Monarchia Szimfonikus Zenekar   Vezényel: Virágh András

Közreműködnek:
Károly Edit – szoprán
Gion Zsuzsanna – alt
Megyesi Zoltán – tenor
Najbauer Lóránt – basszus
Budapesti Ifjúsági Kórus
ETUNAM Kamarakórus
Monarchia Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Virágh András

Händel: Messiás című oratóriumának előadása a karácsonyi időszak kiemelkedő zenei eseménye. Ez az Angliában született alkotás Händel talán legismertebb műve, a 42-ik „Halleluja” tétele számtalan feldolgozásban hallható, az angol zenebarátok második himnuszukként tekintenek rá.

  1. december 23-án, 20 órakor a budapesti Szent István Bazilikában szólal meg ez a méltán világhírű és közkedvelt alkotás, amely egyedi élményt kínál a hangverseny látogatóinak.

A mintegy 90 perces hangverseny alatt megszólalnak a mű meghatározó zenekari nyitányai, kórus – és szóló tételei, amelyek művészi módon jelenítik meg a karácsonyi gondolatkör tartalmát és hangulatát.

A közreműködők személye garanciát nyújt az előadás magas színvonalára. A hallgatók a zenei élmények befogadása közben gyönyörködhetnek a Bazilika csodálatos freskóiban és műalkotásaiban.

Ez az este olyan komplex élményt kínál hallgatóinak, amelyet egyetlen más előadás alatt sem tapasztalhatnak meg.

Jegyek válthatók: a helyszínen kedden és szerdán 9 órától. www.interticket.hu

Handel_Messias_BudapestiKorus