Ezüstérem és fogcsikorgató hideg a Szilveszter Rallye-n!

Az ifj. Cseh Vilmos – Németh Gergely kettős az abszolút második, míg a Vincze Marci – Szedő Csaba duó az abszolút negyedik helyen végzett a 2014-es esztendő utolsó versenyén a Szilveszter Rallye-n.

A Maricsek Racing Team 7 rajthoz álló egysége közül hat páros teljesítette az óévbúcsúztató futamot a Hungaroringen.

Cseh Vili 2013-ban az abszolút harmadik helyet szerezte meg a Szilveszter Rallye-n, ezért idén is nagyon készült a hungaroringi viadalra.

„Közel áll a szívemhez ez a verseny, talán a legfontosabb, amit kiemelnék: a sok néző. Borzasztóan tud ösztönözni, amikor sokan vannak a pálya szélén, ez egy hatalmas pluszt ad nekem. A Rábaringen nevelkedtem, sok versenyt mentem ott, az is hasonló, mint a Szilveszter Rallye pályái: technikás, kanyargós, sok a padka, pontosan kell menni. Én kedvelem az ilyen jellegű szakaszokat.

Az esti gyorsasági után a negyedik helyen álltunk. Vincze Feri nagyon jól kezdett, több mint hat másodpercet adott az esti szakaszon. Meglepődtünk, hogy ennyire gyors volt és nem csak hozzánk, hanem a többiekhez képest is

Másnap az első gyorson bekezdtünk. Amit lehetett, azt mind átnyomtam és sikerült felugranunk az első helyre. A második és a harmadik szakaszt is sikerült megnyernünk, a negyediken viszont hibáztam egyet. Kicsit túlcsúsztam, leestünk az útról és kiütöttünk egy karót. Vincze Feri hozott rajtunk 3.6-ot, de még így is vezettük a versenyt.
Úgy indultunk el az utolsó gyorson, hogy 3,4 másodperc előnyünk volt Vinczékkel szemben, ami nem sok, de bíztunk benne, hogy elég lesz.

Sajnos az utolsó szakaszon történt velünk egy incidens. A 15. helyről rajtoltunk, és Kazár Miki pont körbe ért a gyorson, és rárajtoltunk. Ő nem időre ment, a nézőknek autózott és utolértük. Állítólag nem vette észre, így utólag teljesen mindegy is, a lényeg, hogy nem tudtuk időben megelőzni, amivel elég sok időt elvesztettünk. Elmelegítettem a gumikat, utána még a Subarus Stübert is utolértük, igaz, ő nagyon korrektül elengedett. 5. időt autóztunk az utolsó szakaszon és így visszacsúsztunk az abszolút második helyre.

A verseny előtt aláírtam volna ezt a második helyet, azért vagyok kicsit csalódott, mert szinte végig vezettük a futamot és ilyen nagy volumenű versenyt még nem nyertünk soha. Most ott voltunk a siker kapujában, de rajtunk kívülálló okok miatt ez most nem sikerült. Igaz, hogy a Szilveszter Rallye-t nem lehet egy első osztályú bajnoki futammal összehasonlítani, de mégis ott voltak a top pilóták, és nagyon örültem neki, hogy ilyen elől tudtunk autózni.”

Vincze Marci az abszolút dobogót vette célba a Szilveszter Rallye-n. Az RTE 2012-es bajnoka közel volt az általa kitűzött eredményhez, de ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

„Nagyon izgalmas és nehéz verseny volt számunkra. Az első gyorsaságin a lámpasorom nem volt tökéletes, illetve az első egyharmadot elóvatoskodtam kicsit. Reggel az első szakaszon jól teljesítettünk és Vincze Ferkóhoz képest vissza tudtunk venni 8 másodpercet. A következő, a belső szakaszon volt egy hibám: a nap a szemembe sütött és hozzáértem egy padkához. Három-négy másodpercet vesztettünk és egy kicsit kizökkentem a ritmusból. A külső kör aztán megint jól sikerült, partiban voltunk a dobogós helyekért.

Számunkra az ötödik gyorson dőlt el a verseny. A Ring Belsőn egy bal6-ban egy kézifékes fordulónál üresben maradt a váltó. Vagy én nem húztam másodikat, vagy a váltó dobta ki a fokozatot, nem tudom pontosan, de üresben marad és megforogtam. Olyan finoman akartam elindulni, vigyázva a váltóra, hogy befullasztottam a kocsit és kb. 10 másodpercen keresztül nem tudtam elindítani. Itt véget is ért számunkra a verseny, hisz addigra 17 másodpercre nőt a hátrányunk Cseh Viliékkel szemben.

Az utolsó körre közepes keveréket tettünk fel, de nem volt egy jó választás. A külső körön nagyon rossz időt mentem, illetve ugyanitt kiraktak elém egy gumit. Egy méterrel beljebb volt az abroncs, mint az előző körben. Nagyon későn, egy bukkanó utáni féktávon vettem észre és sajnos nekimentem a guminak, ami átcsapott a másik oldalra, ott pedig eltaláltam még jó pár abroncsot, ami leszaggatta az autó oldalát és kicsúsztam a pályáról, ahonnan nagyon nehezen tudtam csak kijönni. Megint csak kiestem a ritmusból, illetve megütöttem a futóművet.

Kicsit csalódott vagyok, dobogóra szerettem volna állni, de többször hibáztam, ezért ez most nem jött össze. A csapat és a navigátorom szenzációsan dolgozott a hétvége folyamán, köszönöm nekik az odaadó munkát és köszönöm a partnereknek, akik támogattak minket.”

Az abszolút huszadik helyen teljesítette a 16. Szilveszter Rallye-t a Maricsek Miklós. A kaposvári pilótának ezúttal Istovics Gergő diktálta az itinert. A tapasztalt navigátor sok olyan dologra felhívta Maricsek Miki figyelmemet, amitől a jövőben majd gyorsabb lehet.

„A fékpontokon sokat tudtunk javítani. Jó pár helyen Gergő mondta, hogy itt nem kell gondolkozni, át kell nyomni padlón. Ezért kellett ez a verseny és fontos lesz majd a 2015-ös szezon felépítésénél.”

Az elsőnapi nehézségek ellenére – elromlott az átbeszélő, pontatlan ülésbeállítás – teljesítette a hungaroringi óévbúcsúztatót a Kovács Attila – Kovács Szabolcs kettős az R3-as Hondával. A fiúk fokozatosan gyorsultak a második napon és végül az 53. helyen értek célba.

Sebestyén Roland és Radó István a Szilveszter Rallye-n debütált az MRT színeiben. Roland tanuló versenynek szánta a hungaroringi viadalt, hisz életében először vetetett turbós, összkerekes autót. Az ismerkedés nem sikerült rosszul, igaz az ötödik szakaszt ki kellett hagyniuk a Mitsubishi Lancer EVO VI/IX kuplung hibája miatt, de a következő gyorsaságin egy abszolút harmadik időt repesztettek az amatőr mezőnyben és végül befejezték a Szilveszter Rallye-t.

A csapat EVO VI-os Mitsubishijével Jedlóczky László is teljesítette is a versenyt. Érdekesség, hogy a második napon volt olyan gyorsasági szakasz ahol Jedló párja, Hubicska Melinda diktálta az itinert a Lancerben.

Mint ahogy idén oly sokszor, úgy a Szilveszter Rallye-n is műszaki hiba miatt kellett félreállnia a Borbás – Csáki kettősnek.  A Mitsubishis párosnak a második szakaszon parancsolt megálljt a technika ördöge.