Ezt biztosan nem tudtad SpongyaBobról

Milliók rajonganak érte világszerte – SpongyaBob Kockanadrág az animációs univerzum egyik legismertebb és legszerethetőbb figurája. A kedves szivacs minden korosztály kedvence, de vannak dolgok, amelyeket csak kevesen hallhattak Bikinifenék kedves hőséről. Íme 10 dolog, amit nem tudhattál a Nickelodeon egyik legnépszerűbb alakjáról és barátairól.

 

Átnevezték

SpongyaBob eredeti neve SpongyaBoy volt, a sorozat címe pedig SpongyaBoy Ahoy!. Ez azonban nem maradhatott, mert egy felmosófejgyártó korábban levédette a nevet. A sorozat készítője, az egykori tengerbiológus Stephen Hillenburg azonban megtartotta a Spongya előtagot, mivel attól tartott, a gyerekek így nem kedvelnék a karaktert.

 

Nagykorú

SpongyaBob rendszerint gyermeki ártatlansággal csodálkozik rá víz alatti élete minden apró mozzanatára, pedig már egy jó ideje nagykorú. A személyi igazolványa szerint 1986. július 14-én született, ami azt jelenti, hogy idén 29 éves.

 

Belterjes család

Karen, Plankton komputerizált feleségének eredeti szinkronhangja Jill Talley, aki a hétköznapokban SpongyaBob megformálójának, Tom Kennynek a felesége.

 

Főbűnök?

Ez ugyan csak feltételezés, de jobban belegondolva, lehet benne igazság. A fő karaktereket az elképzelés szerint a hét főbűn „inspirálta”: Rák úr a kapzsiság, Plankton az irigység, Patrik a restség, Szandi a gőg, Tunyacsáp a harag, Csigusz a falánkság is lehetne.

 

Pharrell Williams is vele szülinapozott

A világsztár Pharrell Williams a 41. születésnapját ünnepelte a bájos szivaccsal, a csillogó partin ugyanis SpongyaBob és Csillag Patrik is feltűnt – no meg persze sok más hollywoodi híresség.

 

A valóság ihlette

A Rozsdás Rákolló étterem kinézetét egy igazi rákcsapdáról mintázták, Bikinifenék víz alatti városa pedig egy valóságban is létező sziget, Bikini Atoll alatt helyezkedik el.

 

Sztárhangok

Hillenburg ellenezte, hogy hírességek kölcsönözzék a hangjuk a karaktereinek, mert félt a Simpsonékkal való összehasonlítástól. Az első három évadban mindössze két kivételt tett, később viszont enyhült ez a tiltás, és olyan sztárok adták hangjukat a műsornak, mint Will Ferell, Johnny Depp vagy Victoria Beckham.

 

Cameok

A SpongyaBob sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy több egész estés film is készült Bikinifenék lakóiról, ezekben pedig olyan világsztárok vállaltak élő szerepet, mint Robbie Williams, Pink, David Hasselhoff vagy Antonio Banderas.

 

Gomba lett Spongyából

Egy 2011-ben felfedezett gombafajtát SpongyaBob után neveztek el Spongiforma Squarepantsii-nek.

 

Palvin Barbi is SpongyaBobbal alszik

SpongyaBob legnagyobb rajongói között olyan neveket találunk, mint Barack Obama, Liam Gallagher, Britney Spears és Justin Timberlake de a gyönyörű magyar modell, Palvin Barbara is vele tölti az éjszakákat. A fiatal szépség annyira rajong a tengeri szivacsért, hogy őt mintázó pizsamában alszik, és ha teheti, szinte minden nap SpongyaBobot néz.

 

 

SpongyaBob Kockanadrág új részekkel október 5-től minden hétköznap 17:35-kor csak a Nickelodeonon!