Extrém sportos kinyilatkoztatás: a MINI John Cooper Works Clubman Untold Edition különkiadás

Összetéveszthetetlen egyéniségként a hatajtós prémium kompakt nem csupán lélegzetelállító vezetési élményét, de páratlan funkcionalitását tekintve is markáns vezéregyéniségként, extrém kvalitásokkal felvértezve érkezik meg az utakra.

A klasszikus kombi vázkoncepció modern újraértelmezésének köszönhetően a MINI Clubman rendkívül egyedi pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben. Összetéveszthetetlen státuszát az ötletes részletmegoldások és a hamisítatlan atmoszféra magával ragadó harmóniája nyomatékosítja, amelyet az Untold Edition különkiadás minden korábbinál intenzívebben gurít a figyelem középpontjába. Exkluzív stílusjegyeivel és Sage Green metál karosszériafényezési árnyalatával – amely most először válik elérhetővé a MINI Clubman portfólióján – a 2022 márciusától elérhető különkiadás különösen karizmatikus kiállást kölcsönöz a modellnek.

A MINI John Cooper Works Clubman (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,4 – 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 168 – 180 gramm / km) ráadásul mindezt letaglózó vezetési élmény kíséretében váltja valóra, amelyet az Untold Edition különkiadás egyedülálló stílusjegyei még inkább kihangsúlyoznak. A John Cooper Works aerodinamikai csomag által inspirált első és hátsó lökhárító a motorháztető alatt dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres, 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes turbómotor extrém erőtöbbletét és agilis vezethetőségét tükrözi. E kimagasló teljesítmény nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón és ALL4 intelligens összkerékhajtáson keresztül jut az úttestre, ahol a MINI John Cooper Works Clubman Untold Edition különkiadás 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, mielőtt eléri 250 km/órás végsebességét.

A MINI John Cooper Works Clubman Untold Edition különkiadás egyik leglátványosabb exkluzivitása az autó alján körbefutó, jellegzetes védősáv, amely most először nem fekete, hanem sötétzöld színben pompázik. A motorháztető és a tető közepét díszítő öt keskeny, párhuzamosan rajzolt sportcsík ugyancsak az Untold Edition különkiadás sajátja. A prémium minőségű háromdimenziós nyomtatással készült oldalsó irányjelző-panelek szintén sportos formát öltöttek, utóbbi a küszöbtoldatokon és a külső visszapillantó-házakból levetített emblémákban is visszaköszön. A modell egyedi stílusjegyei az extravagáns vázkoncepció különlegességét hirdetik, hiszen négy ajtajával, hosszan elnyújtott tetőívével és kettéosztott, két oldalra nyíló csomagtérajtajával a MINI Clubman páratlan funkcionalitásról tesz tanúbizonyságot.

A Piano Black árnyalatú MINI emblémák, típusjelzések, kilincsek és kipufogóvégek az Untold Edition különkiadás sajátjai, miközben az opcionális extrafelszereltség részeként a tető és a külső visszapillantó-házak is megrendelhetők fekete színben. A 18” méretű, Jet Black / Refined Brass árnyalatú Untold Edition könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten a különkiadás számára tervezték meg a mérnökök. A finomított sárgaréz árnyalat a hűtőrács-kereten, a hűtőrács-lamellákon és a csomagtérajtón elhelyezett típusjelzésen is visszaköszön.

A MINI John Cooper Works Clubman Untold Edition különkiadás erőteljes karosszéria-kisugárzását az utastérben antracit színű tetőkárpit és Sage Green árnyalatú, exkluzív MINI Yours Leather Lounge sportülések közvetítik. A világos árnyalatú varrások és bélések, illetve a háttámla felső és külső részein alkalmazott szövet betétek már első pillantásra rendkívül stílusos ülőfelület benyomását keltik. A különkiadáshoz alternatívaként a MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag Carbon Black árnyalatú sportülései is megrendelhetők. Az utastér egyediségéről világító, Sage Green árnyalatú műszerfal-dekorbetétek és elegáns mintázatú, zöld árnyalatú felületek gondoskodnak. Stílusos kiegészítők továbbá a szellőzőrostélyok Refined Brass színű keretei, valamint a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője és a szőnyegek, amelyek büszkén viselik a különkiadás nevét.

Exkluzív stílusjegyei mellett a MINI John Cooper Works Clubman Untold Edition különkiadás prémium minőségű felszereltségi tételekkel is kényezteti a brit prémiumgyártó ügyfeleit. A prémium kompakt szegmens iránymutatójának széleskörű alapfelszereltségén túl a különkiadás a LED-technológiás adaptív első fényszórókat, a MINI Excitement Package tételeit, a MINI Vezetési Üzemmódokat (MINI Driving Modes) és a Világítás csomag utastéri tételeit is magába foglalja. A tervezők a Connected Media csomagot – amely ugyancsak a különkiadás alapfelszereltségének része – 8,8” képernyő-átmérőjű, érintés-érzékeny központi kijelzővel, MINI Online digitális szolgáltatásokkal, Remote Services szolgáltatásokkal, az Apple CarPlay és számos más alkalmazás zökkenőmentes használata érdekében pedig okostelefon-integrálhatósággal együtt építik be a különkiadásba.

A járműfunkciók, az audiorendszer, a kommunikációs megoldások, a navigációs rendszer és az okosalkalmazások egyszerre gyors és intuitív vezérléséről a MINI fedélzeti operációs rendszerének legújabb generációja gondoskodik. A brit prémiumgyártó ügyfelei a központi műszeregység 8,8” méretű érintőképernyőjének élő ikonjain keresztül aktiválhatják a kívánt funkciókat, amelyek között az okostelefonok használata során megszokott, lapozó ujjmozdulatokkal válthatnak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Connected Navigation Plus csomag mindezeken felül a lehető legmagasabb szintű járműkapcsolati innovációkat kínálja, multifunkciós műszerfali kijelzővel, navigációs rendszerrel, MINI Head-Up kijelzővel, vezeték nélküli okostelefon-töltéssel és többek között olyan digitális szolgáltatásokkal, mint a hangvezérléssel működtethető Amazon Alexa, a Remote Services szolgáltatások és a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information).

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.