Exkluzív BMW M Performance alkatrészek az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Cabrio kvartettjéhez

A nagyteljesítményű luxus sportautók megjelenését, sportosságát és magával ragadó varázsát változatos opciók átfogó palettája fokozza, már a piaci premierrel egy időben.

P90351940-big-orig

A teljes körű versenysport-technológiával felvértezett új BMW M8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 – 10,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 238 – 242 gramm / km)* és új BMW M8 Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,6 – 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 – 246 gramm / km)* néhány hónapon belül új mércét állít fel a hétköznapokban is kiválóan használható, nagyteljesítményű luxus sportautók prémium szegmensében: a BMW M8 GTE hosszú távú versenyautó technológiai arzenáljának legjava egy tömegtermelésben kínált kvartettben ölt új testet. Ugyanez igaz a BMW M Performance alkatrészek exkluzív palettájára is, amelyet a bajor prémiumgyártó már az alap BMW M8 sportmodellek (441 kW / 600 lóerő) és a felfokozott teljesítményű BMW M8 Competition sportmodellek (460 kW / 625 lóerő) piaci premierjével párhuzamosan elérhetővé tesz ügyfelei számára. Az utólagosan felszerelhető opciók mind megjelenés, mind sportosság tekintetében tovább fokozzák az új BMW 8-as sorozat csúcsmodelljeit és újabb szintre emelik az élsportolók személyre szabhatósági lehetőségeit. A BMW M Performance alkatrészek – a bajor prémiumgyártó legendás hagyományát követve – tökéletesen harmonizálnak egymással és kifejezetten az új csúcsmodellek karakteréhez igazodnak. A sportos megjelenésen túl ráadásul az opciók funkcionális szerepet is betöltenek, a könnyűszerkezetes járműépítés és az aerodinamika szempontjából egyaránt. Mindez nem utolsósorban a BMW M Performance alkatrészeket is fejlesztő BMW M GmbH átfogó motorsport-tapasztalatának köszönhető.

Szénszálból készült karosszéria-kiegészítők a minden korábbinál magabiztosabb kisugárzásért

A szénszálból készült BMW M Performance karosszéria-kiegészítők az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Carbon külső felszereltségi csomaggal felszerelt új BMW M8 sportmodellek egyszerre dinamikus és elegáns, motorsportos kisugárzását fokozzák. Amíg a BMW M Performance küszöbtoldatok az új kvartett hosszan elnyúló jármű-sziluettjét nyomatékosítják, addig a szénszálból készült BMW M Performance hűtőrács és az ugyancsak szénszálból készült BMW M Performance oldalsó légkivezető-nyílások a magával ragadó első benyomást erősítik. A kifejezetten az új BMW M8 sportmodellek számára kifejlesztett, exkluzív alkatrészek egytől egyig kézzel készültek, a látványos szénszál-mintázatot pedig tökéletes felületkezelés és magasfényű polír borítja. A BMW M Performance alkatrészek így nem csupán az UV-sugárzás és a magas hőmérséklet, de a nagynyomású mosók káros hatásainak is ellenállnak. Ahogyan a BMW M Performance motorborítás is, amely a motorháztető felnyitását követően magával ragadó, intenzív motorsport-hangulatot áraszt.

A legkeményebb kihívások ellen: BMW M Performance sport fékbetétek

Rövidebb féktávolság, gyorsabb rendszerreakció és jobb hőálló képesség: a BMW M Performance sport fékbetétek több szempontból is kimagaslóak. A BMW Motorsport hosszú távú versenyfutamain kifejlesztett és tökéletesített alkatrészeknek köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfelei versenyautós kormánymozdulatokkal, minden korábbinál dinamikusabb tempóban érkezhetnek meg egy-egy kanyarba az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Cabrio volánja mögött.

BMW M Performance Pro sportkormány tökéletes markolattal

Az új BMW M8 sportmodellek határig tartó feszegetésekor kulcsfontosságú szerep hárul a BMW M Performance Pro sportkormányra, amelyet szénszálból készült váltófülekkel és szénszál/Alcantara vagy szénszál/bőr borítással kínál ügyfeleinek a gyártó. Speciálisan ívelt karimájának és Alcantarával húzott, precíz hüvelykujj-kiképzésének köszönhetően a BMW M Performance Pro sportkormány minden vezetési szituációban tökéletes fogást, és mint ilyen, tökéletes kormányozhatóságot garantál. Az élénkvörös jelzésekkel ellátott, szénszálból készült váltófülek – amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként önmagukban, az új BMW M8 sportmodellekhez alapfelszereltségként kínált sportkormány kiegészítőjeként is megrendelhetők – az újdonságok motorsport-hangulatát fokozzák, ahogyan a BMW M Performance Pro sportkormány kék színű „12-órás” jelzése és a BMW M divízió trikolor árnyalatában pompázó, kék, világoskék és piros színű belső varrása is. A tökéletes motorsport-élményről csúszásmentes, prémium minőségű bársony-velúr BMW M Performance szőnyegek gondoskodnak, amelyeket látványos „M Performance” felirat, kontraszt-varrással öltött, bőrhatású szegélyezés, valamint a BMW M divízió kék, világoskék és piros trikolor-jelzése díszít.

Maximális védelem minden vezetési élmény között

A BMW M Performance alkatrészek stílusos és praktikus kiegészítői arról is gondoskodnak, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei két vezetési élmény között makulátlan állapotban őrizhessék meg új BMW M8 sportmodelljeiket. A beltéri BMW M Performance takaróponyva például mindenféle kosztól és karcolástól óvja a garázsban parkoló gépkocsit, a nagynyomású mosóban is tisztítható kiegészítő ráadásul rugalmas poliészterből készült külső héjat és végtelenül puha, fényezésbarát belső bélést kapott. A takaróponyva méretre pontosan ráfeszül az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Cabrio karosszériájára és olyan látványos stílusjegyeket visel, mint például a nyomtatott BMW-hűtőrács, BMW emblémák és BMW M feliratok. A BMW M Performance kerékzsákok ugyanakkor a keréktárcsák szállításában és tárolásában nyújtanak segítséget: megóvják a felniket a különféle szennyeződésektől, megerősített fogantyúik pedig jelentősen megkönnyítik a kerekek kézbe vételét. A zsákjelöléseknek köszönhetően mindegyik kerék könnyedén beazonosítható marad, a látványos BMW M Performance dizájn pedig a motorsport élvonalának hangulatát csempészi a garázsba.

 

*Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.