Évfordulók vonzásában

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét ügyesen, aktuális közleményei mellett fontos és érdekes évfordulókat csokorba gyűjtve tájékoztatta a sajtó képviselőit, akiknek így már csak egy csepp figyelemmel kellemes beszámolót sikerül prezentálniuk a színes eseményről.

 

Speciális képzési program indul az új tanévtől egy májusban elfogadott törvénynek hála az Oktatási Hivatal és az alapítvány szakembereinek együttműködésével a diabéteszes gyermekek intézményi ellátásának javításáért. Folytatódnak a hagyományos pedagógus diabétesz képzések és érzékenyítő programok. Folytatódnak a gyerekek képzései is. Idén először szakmai továbbképzést szervez az alapítvány a diabétesz edukátoroknak. Az alapítvány közösségi oldalain hat diabéteszes vlogger videóiból ismerhetjük meg betegségük miatt rendkívüli és állandó koncentrációt követelő életüket.

Idén is lesznek ingyenes szűrések és Egy Csepp EgészségFeszt.

És végül, de nem utolsó sorban az évfordulók! Száz éves az inzulin. Inzulin nélkül nincs élet szlogennel az alapítvány virtuális interaktív kiállítással készül, amely az inzulin felfedezésétől az első inzulin injekció hazai beadásának legendás történetén át az évszázad legérdekesebb pillanatait eleveníti fel. Harmincöt éves a 77 Elektronika Kft., amelynek a nevét azóta minden cukorbetegségben szenvedő igen jól ismeri. Tíz éves a Magyarország Cukormentes Tortája verseny. Hogy Szellő István hány éves, az nem hangzott el, mindenesetre az esemény másik állandó ceremóniamestere, Erős Antónia a Magyarország Cukormentes Tortája verseny egyik különdíjas csodájával lepte meg közelgő szülinapjára.

 

Horváth Gábor Miklós