Eurovíziós Dalfesztivál: Az osztrák The Makemakes-szel találkozott Boggie

Budapesten mutatkozott be a The Makemakes, akik Ausztriát fogják képviselni a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. A Salzburg közeléből származó trió Boggieval együtt lépett fel a COMPRESS – Bécs Város Képviseleti Irodájának rendezvényén.

Forrás: Dóka Attila, Juhász Melinda

Bécs Városa és a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál szervezője, az osztrák köztévé (ORF) meghívására 2015. április 1-jén Budapestre látogatott a The Makemakes, ahol Boggieval közösen csináltak kedvet a bécsi döntőhöz Bécs Város Képviseleti Irodájának partnertalálkozóján.

A Dominic Muhrerből, Markus Christből és Florian Meindlből álló zenekart 16 produkció közül választotta ki az osztrák közönség, hogy Ausztriáért énekeljenek a 2015. május 23-i döntőn. A banda 2012-ben alakult, nevét a Makemake törpebolygóról kapta, amelyet 2005-ben, húsvét idején fedeztek fel és a Húsvét-sziget őslakosainak teremtőjéről, Makemake-ről neveztek el.

A rockzenekar egy hónappal megalakulása után „The Lovercall” című kislemezével már fenn volt az osztrák slágerlistákon, igazán ismertté azonban 2013-ban, Bon Jovi bécsi koncertjének előzenekaraként vált. Az Eurovíziós Dalfesztiválra szánt „I Am Yours” című produkciójukat Jimmy Harry amerikai zeneszerzővel közösen alkották meg, aki többek között Madonnával, Santanával, Pinkkel és Kylie Minogue-gal is dolgozott együtt.

A közös fellépés nyomán Boggie elmonda: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy májusban én képviselhetem Magyarországot Bécsben! Úgy csináltam végig a magyarországi válogató versenyt, hogy mindvégig az a cél lebegett a szemem előtt, hogy az Eurovízió színpadán is előadhassuk a dalunkat. Fontos számunkra ennek a dalnak az üzenete, és így, hogy helyet kap a nemzetközi megmérettetésben még több emberhez el tudunk jutni vele.”

A lenyűgöző produkciók kapcsán Roman Horacek, az ORF eurovíziós sajtófőnöke elmondta, hogy ilyen tehetségeket látva a színpadon már nem aggódik a Dalfesztivál miatt. „Optimális feltételeket akarunk biztosítani Bécsben, hogy a versenyzők elérhessék a céljaikat” – tette hozzá.

Barbara Novak, a bécsi közgyűlés tagja az est során arról beszélt, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál lehetőséget ad az embereknek arra, hogy kapcsolatokat teremtsenek, hidakat építsenek országok, nyelvek, kultúrák és generációk között, és akárcsak a Dalfesztivál, Bécs Városa is egy toleránsabb jövőért tevékenykedik.