European Junior Cup – Franciaország, Magny Cours

Utolsó előtti fordulójához érkezett az EJC sorozat. A hétvégén a híres Magny Cours-i pályán növelhetik pontjaik számát az ifjú titánok, köztük Bódis Ricsivel, aki ide is úgy érkezett, hogy szeretne dobogóra állni vasárnap.
Ricsivel kint van a helyszínen mentora, Talmácsi Gábor is, aki nagyon sok korábbi tapasztalatát átadta a fiatal versenyzőnek, akivel a csütörtöki napon többször is körbejárták a pályát. A pénteki 45 perces szabadedzést remekül kezdte Ricsko. Végig az élmezőnyben motorozott. Gyorsan ráérzett a pálya ritmusára és az alapbeállításokat is sikerült gyorsan megtalálniuk. A tervezettnél azonban többször ki kellett állnia, mert problémája adódott a fékkel, amit végül sikerült orvosolni, de nem maradt már elég ideje, hogy tovább javítson a köridején. Így az első tréningen a 9. helyen zárt.
Nagyon motiváltan várta Ricsi a szombati folytatást, az időjárás azonban már nem volt olyan kegyes a mezőnyhöz, mint előző nap. Nem sokkal az időmérő kezdete előtt eleredt az eső, így mindenki vizes edzéshez készülődött. Ricsi az edzés első körének végén megcsúszott a hideg gumikon, elesett és nem tudta folytatni, mert versenymotorja csúnyán összetört. Mivel az EJC sorozatban az időmérő csak 30 perces, így egy ilyen helyzetben nincs elég idő a motor javítására és arra, hogy a versenyző még vissza is tudjon menni a pályára értékelhető kört teljesíteni. Azonban felcsillant némi remény, amikor piros zászlóval félbeszakították az edzést, mert olaj került a pályára. Talmácsi Gábor és Vargha Balázs rohantak az új alkatrészekért és segítségükre siettek a H-Moto Team tagjai és Sebestyén Péter főszerelője, Dede István is. A magyarok összefogásának köszönhetően Ricsi motorja villámgyorsan elkészült, de mégsem volt alkalma újra felülni rá, mert a versenybíróság némi tanakodást követően végérvényesen törölte az időmérőt. Ez pedig azt jelenti, hogy Ricsi holnap a 28.helyről kénytelen indulni, ami egy nehéz versenyt vetít elő számára.
Bódis Richárd:  Mondanom sem kell, hogy nem így terveztem az időmérőt. Az első kör végén, a célegyenesre ráfordító kanyarban elment a motorom hátulja és elestem. Próbáltam folytatni, de a Hondám nem volt használható. A többi magyar szerelő segítségével sikerült ugyan helyrehozni a versenygépemet, de törölték az edzést, így holnap a 28.rajthelyről indulok. Nehéz verseny vár rám, de minden tőlem telhetőt megteszek a minél jobb eredményért.
Talmácsi Gábor: Ricsi hibázott, de ilyen a motorsport. Szerencsére nem történt semmi baja. Képességeivel fel tud zárkózni holnap, dehogy meddig jut el, az még számunkra is kérdőjel. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*