Európa-napi fesztivál és futóverseny a Margitszigeten

Péterfy Bori & Love Band, 11 év – 11 kilométer futóverseny, EU-s információk, színházi és gyerekprogramok: Európa-napi fesztivál május 9-én szombaton, reggel tíztől este tízig a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Az Európa-nap Magyarország uniós csatlakozásának 11. évfordulója alkalmából egy 11 kilométeres futóversennyel indul. A futás a főváros legszebb részeit érinti, és uniós forrásokból megújult, emblematikus helyszínek, például a Várkert Bazár, a Rudas Fürdő és az Olimpia Park mellett halad el.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrakban az érdeklődők tájékozódhatnak az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről, jogokról, például a külföldi munkavállalással és tanulással kapcsolatban, a fejlesztés európai éve alkalmából pedig civil szervezetek mutatják be, mit tesz Európa a fejlődő országokért.

Az Európa-napon fellép Péterfy Bori & Love Band, a Riddim Colony, a Kerekes Band és az EU Jazz Express, valamint a Grund színház és a Független színház. A gyerekes családokat többek között ugrálóvár, alkotósarok, közös meseírás és Szalóki Ági koncert várja.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, az európai kulturális intézményeket tömörítő EUNIC hálózattal, valamint az Európai Ifjúsági Hetet szervező Erasmus+ Ifjúsági Programirodával.