Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND!

Interjú Gál Zoltánnal. Május 16-17-én, Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND verseny kerül megrendezésre.

Interjú Gál Zoltánnal.
Május 16-17-én, Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND verseny kerül megrendezésre.

Lehet-e tudni a programokról időrendben? – Igen természetesen, mind két nap már 9 órakor felzendülnek a motorok, és a délelőtt folyamán lezajlanak az edzések, és időmérő futamok minden kategóriában, amik már koránt sem érdektelenek és megmutatják az erőviszonyokat az ebéd utáni futamokra, amikre 13 órától kerül sor! Szombaton még Csemege, a két helyi Rock banda élő zenéje és a Meglepetés DJ. este 7 órától!

Vasárnap ugyan így az edzések, futamok követik egymást. Csak ezen a napon egy REDBULL PARTYVAL, majd a tombola zárja a sort a fő díjjal egy CROOSS kerékpárral!

Milyen versenyjárművekkel találkozhatnak a versenyre kilátogatók ezen a két napon? – A két napos rendezvény lényege, hogy a kilátogatók az 50ccm-től a legmagasabb 450ccm-ig, mindent láthassanak az 5 éves kortól a Senior kategóriáig! Mellette bemutatkozik a PITBIKE kategória és a négy keréken, de inkább a levegőben tartózkodó QUAD CROOS is! A lányokról sem feledkezhetünk meg, hisz NEMZETKÖZI mezőnyben mérik össze tudásukat és most itt nem a legszebb fog győzni!

Hol is található a pálya? – Esztergom – Kertvárosban a Retek utcát kell keresni, majd onnan vagy a jelző táblákat vagy a tömeget kell követni!

térkép

Mesélnél a pálya nyomvonaláról, kialakításáról, nézői pontokról, milyen hosszú, mekkora sebességet lehet elérni? – A nyomvonalat, Pergel Zoltán álmodta meg és több kiegészítő ötlet, majd temérdek munkával hozta létre, ami egy 1800 m hosszú pályát adott ki, nézői szempontból teljesen áttekinthetőnek! Ez volt a szempont, hogy a szülők végig láthassák csemetéjüket, ahogy szelik át a technikás akadályokat és kanyarok tömkelegét!

Itt nem a sebesség, hanem a technika a jellemző, de azért 100 km/h helyenként elérhető, persze ez az egyenetlen talajon!

Ezen pályán kik nőttek fel és kerültek nemzetközi színterekre versenyezni? – Ahhoz még új a pálya, hogy innen neveltünk ki valakit, de a Pergel fivérek, már rendelkeznek jeles Nemzetközi eredményekkel és a két unokatestvér, Vecskó Vanessza #22 és Gál Lili #4 is bontogatja már szárnyait a hazai mezőnyben!

Plakát

A rendezvény Támogatói, Partnerei, Hirdetői: – Két fő támogatónk a Hybrid cigi (1000€ Pénzdíjjal) és a Yamaha Fehér a MOTUL termékekkel! Majd a tombola CROSS bringát a Hausernek köszönhetjük, de mellette nem elhanyagolható a többi segítség, sem amit inkább evvel a képpel mutatnék be záró szóként, képként!

Jó versenyzést és kellemes szórakozást kívánok! Gál Zoltán rendezvény szervező!