Értelmetlen tettek

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Pécs, Rákóczi út egy helyi járatú autóbusz megállójában, a jármű nyitott ajtaján keresztül kisméretű, papírba csomagolt tárgyat dobott az utastérbe egy fiatalember 2015. május 20-án 13 óra 30 perckor.

csomag

A csomagot egy utas levitte a buszról, majd egy, a csomagot dobó fiatalember társaságához tartozó fiatalembert a helyszínen visszatartott az időközben értesített rendőrök helyszínre érkezéséig. A rendőrök a csomagot átvizsgálták, abban egy hónalj stiftet találtak.

A visszatartott 16 éves kozármislenyi fiatalembert a rendőrök előállították, meghallgatása megtörtént. Késő délután a Pécsi Rendőrkapitányságon édesanyjával együtt, az üggyel kapcsolatban önként jelentkezett egy 15 éves magyarszéki fiatalember, aki meghallgatása során előadta, hogy 16 éves társával a helyi vendéglátóipari és kereskedelmi szakközépiskolába járnak, ahol ma délután társaikkal találták ki az egész cselekményt. Elmondása szerint együtt készítették el a dezodoros csomagot, amit végül ő dobott fel az említett autóbuszra, majd a helyszínről elmenekült, míg társát visszatartották.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a két magyar állampolgárságú fiatal arabul nem beszél.

Jelenlegi adatok szerint, a BAMA hírportál információival ellentétben a két fiatalember egy szót nem szólt az utasokhoz, így arabul sem beszéltek, és semmilyen terrorszervezetet nem emlegettek.

A két fiatalkorúval szemben a Pécsi Rendőrkapitányságon garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.

police.hu