Ernst Woller a KIOSK-ban

Ernst Woller, a Bécsi Közgyűlés Kulturális és Tudományos Bizottságának elnökével beszélgettünk a KIOSK-ban megrendezett Bécsi Est-en. Woller úr elmondta, Bécs határozottan támogatja a kortárs művészetet, építészetet. Utóbbira nagyszerű példákat találhatunk a “Seestadt Aspern” – projekt keretein belül.

Az elnök kiemelte, hogy a szabadtéri művészet támogatása is nagyon hangsúlyos Bécsben, Azonban, hogy milyen alkotások érdemesek arra, hogy kikerülhessenek Bécs utcáira, azt egy független zsűri dönti el. Woller példaként a “Karlsplatz”-ot említi, ami éveken keresztül volt problémás pontja Bécsnek. A művészetet segítségével azonban értékes hellyé sikerült varázsolni a hírhedt metrómegállót.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban Woller úr elmondta, hamarosan átadásra kerül az U2 metróvonal “Seestadt Aspern” megállója, amin máris kortárs művészek dolgoznak, hogy műveikkel emeljék az állomás fényét. De majdnem minden megállóban találhatóak kisebb-nagyobb alkotások, melyeket fiatal művészek alkottak.

Végszóként az elnök Budapestet méltatta, amely fekvésével, kulturális értékeivel a mai napig lenyűgözi őt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*