Érdi: ötödikként az Arany-csoportban

DSC_2309nÖtödikként jutott az Arany-csoportba Érdi Mária az ifjúsági Laser Radial világbajnokságon, ahol az U17-esek mezőnyében továbbra is vezet. Négy napig tartottak az előfutamok Lengyelországban, pontosabban csak háromig, mert szerdán előbb a szélcsend, utána a villámlással járó viharos szél miatt nem rajtolt el a 84 tagú vitorlás mezőny, csütörtökön viszont három futamot is rendeztek.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Érdi Mári az első, erősebb szeles futamban a második helyen ért célba, a másodikban is jól kezdett, sokáig a harmadik helyen állt, ám egy éles szélforduló miatt visszacsúszott a tizedik helyre. A harmadik futamon (amely egyben a selejtezők utolsó megméretése volt) a magyar versenyző már megengedhetett magának egy kicsit szabadabb vitorlázást, hiszen nem követett el nagy hibát az első hat futamban, és a legrosszabb eredmény úgyis kiesik.

„Mári kockáztatott, hátha sikerül nyernie egy futamot, de sajnos nem jött be, a tizenhetedik helyen ért célba. Ám így sincs oka a szomorkodásra, hiszen ötödikként jutott a döntőbe, az U17-es versenyzők között pedig továbbra is az élen áll, ami nagyszerű eredmény. És az Arany-csoport küzdelmei még csak most következnek” – nyilatkozta Eszes Tamás, a fiatal vitorlázó edzője.