Érdi Márai Eb-ezüstérmes!

Érdi Mária Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett az ifjúsági Byte CII hajóosztályban.

Érdi Mária Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett az ifjúsági Byte CII hajóosztályban.

A magyar versenyző számára hatalmas tétje volt az utolsó napnak is, hiszen szombaton egyetlen szélcsendes, erőltetett futamot rendeztek Loanóban, ahol a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő vitorlázó gyönyörűen, elsőként rajtolt, ám utóbb megállt, majd 40 fokot jobbra fordult a szél, így Mári a mezőny végére került. A célig a 12. helyre küzdötte fel magát, a lányok mezőnyében így a második helyről várta a záró napot – mindössze egy pontra a dobogó legfelső fokától.

Ezzel azonban az égvilágon semmi gond nem lett volna, hiszen Mári az utóbbi időben többször is bizonyította, hogy jól teljesít nyomás alatt, ám végül nem volt lehetősége, hogy megmutassa, mit tud.

„Szél hiányában parti halasztással kezdődött az utolsó nap, délután fél egykor vitte ki a rendezőség a vízre a mezőnyt. Néhány perc után azonban úgy döntöttek, inkább a parton halasztanak tovább. A szél körülbelül tíz csomósra erősödött, de már nem mentek vissza vitorlázni – mondta Eszes Tamás, a Yacht Club Budapest versenyzőjének edzője.

Tegyük hozzá: abból a szempontból nem volt meglepő, hogy vasárnap nem rendeztek futamot, hogy Mári egy olasz lány, Carolina Albano mögött volt egy ponttal, akit áprilisban, a Garda-tavi világbajnokságon éppen az utolsó napon előzött meg.

BYTE CII Európa-bajnoság, Loano

Lányok: 1. Carolina Albano (olasz), 2. Érdi Mária (magyar), 3. Pires de Lima Mafalda (portugál)